Nou escoles de Salt s'han unit al programa «Kayak a l'Aula», que compta amb el suport de l'Ajuntament de la ciutat i també amb la col·laboració del Club Piragüisme Salt-Ter. El programa s'adreça als alumnes de sisè de primària i té l'objectiu de «donar a conèixer el piragüisme i treballar els valors de l'esport a l'aire lliure», segons ha informat el consistori en un comunicat.

La proposta inclou una sessió informativa al centre escolar, on es descobreix l'esport, i després una sessió pràctica que es porta a terme a la piscina municipal. Allà l'alumnat pren contacte amb el piragüisme en un entorn controlat.

El monitoratge va a càrrec dels tècnics del Club Piragüisme Salt-Ter entre els quals hi ha Quim Fontané, campió del món d'estil lliure i entrenador de l'equip de competició del club.

Segons el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Salt, Fermí Cunill, «quan des del Club Piragüisme Salt-Ter se'ns va proposar aquesta iniciativa la vam valorar i ben aviat la vam considerar molt interessant per tal de donar aquesta modalitat entre els escolars de la vila. Ha tingut molt bona acollida perquè fins a nou centres hi estan participant». És el primer curs que es fa la iniciativa. Les sessions, iniciades el 21 de setembre, acabaran el 9 d'octubre.