Disset exemplars de tortuga d'estany han estat alliberats aquest divendres al riu Ter a diversos punts de la llera entre Bescanó i Foixà amb l'objectiu de recuperar aquesta espècie amenaçada, segons informa el Consorci del Ter.

La iniciativa ha permès la reintroducció de més de dos-cents d'aquests animals en els últims cinc anys, després d'haver començat el 2015 a través del projecte europeu Life Potamo Fauna.

Aquesta tortuga és un dels rèptils més amenaçats a la zona baixa del Ter i un dels invertebrats en major risc d'extinció, relegat a escassos hàbitats naturals que desapareixen o es degraden en molts casos, a la qual cosa se suma l'aïllament.

Els exemplars reintroduïts s'han criat en captivitat al Centre de Reproducció de l'Albera i cadascun disposa d'un xip subcutani per facilitar la seva identificació i seguiment a llarg termini, encara que alguns compten també amb un radiotransmissor.

L'anàlisi de la feina feta aquests anys constata que les tortugues s'adapten bé al medi i s'espera que, d'aquí a uns dos o tres anys, es reprodueixin.