Després d'un mes d'aplicació de les mesures extraordinàries a Girona i Salt per frenar el coronavirus, la seva expansió a les dues ciutats es «conté» però no es frena. Els dos ajuntaments avisen que «no n'hi ha prou» amb les restriccions perquè han d'anar acompanyades d'un comportament responsable i solidari de tota la ciutadania. Per això fan una crida a la «responsabilitat» individual per ajudar a revertir la situació com més aviat millor.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, un fet que és «positiu, però no prou». A més, estan «preocupats» per l'empitjorament de la situació epidemiològica a la Regió Sanitària de Girona.

Per tot plegat, l'alcaldessa considera necessari «revertir la situació el més aviat possible» perquè no s'agreugin els efectes de la crisi sanitària, tant sobre el «dinamisme econòmic» com els «problemes socials» de la ciutat. Madrenas també afirma que entenen que «s'acordin restriccions més estrictes».

En aquest sentit, des del consistori «estudiarem com hi podem ajudar», tal com han fet fins ara, controlant el compliment d'aquestes restriccions. Ara bé, Madrenas alerta que «no tenim recursos per posar un policia a cada cantonada». Per això l'alcaldessa apel·la «a la responsabilitat i solidaritat de cadascú», i «ja vam demostrar que n'érem capaços» durant el confinament. Tot i que «moltíssima gent» compleix les restriccions, Madrenas avisa que algunes persones poden «haver abaixat la guàrdia» perquè «s'han pensat que hem millorat més ràpid del que ho hem fet». Segons Madrenas, «hem de tornar a vigilar» perquè «tornem a estar en un moment decisiu».

Per l'alcalde de Salt, Jordi Viñas però «no n'hi ha prou» per fer baixar els contagis de covid-19 a la ciutat. Viñas avisa que les restriccions han d'anar acompanyades d'una «actitud individual que afecta la col·lectivitat», cosa que implica un «esforç important per a la ciutadania».

El batlle afirma que, des del seu consistori, «el que ens toca és el que estem fent: un cop es posen les restriccions, controlar que es compleixin». Fins ara ho han estat portant a terme per tres vies: inspeccions d'establiments, campanyes informatives al carrer i sancionar a qui no mantingui les distàncies o porti la mascareta. Però avisa que «quan el control de la pandèmia depèn de les mesures individuals, arribes fins on pots», i defensa que «no estem on estem perquè no s'hagin fet esforços». Per aquest motiu, Viñas també demana a la ciutadania «reduir al màxim el contacte social i la mobilitat» i estar atents per complir amb les restriccions sanitàries.

Pel que fa a una possible segona pròrroga de les restriccions especials, l'alcalde manifesta que «dependrà del Departament de Salut», a qui procuraran «ajudar tant com puguem».

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus