Salt ha incrementat el reciclatge un 33% en només un any. Segons l'Ajuntament, aquest augment suposa un estalvi de 135.000 euros comparant l'any 2019 respecte al 2018. La millora dels percentatges en reciclatge eren un dels objectius del nou contracte del servei de recollida de residus impulsat el 2018, segons va recordar ahir el consistori en un comunicat.

L'Ajuntament de Salt assenyala que l'aposta «per potenciar i facilitar el reciclatge a la vila ja comença a donar els seus fruits» i indica que «així ho mostren les dades comparant l'exercici 2019 respecte al 2018». En aquest sentit, durant l'any 2019 es va reduir en més d'una tona la gestió de la fracció de rebuig i, comparant-ho amb el 2018, va passar de 7,8 a 6,7.Descens del rebuig

Aquesta augment del reciclatge, passant en només un any del 31,7 al 41,7%, suposa un estalvi de 135.137 euros anuals que ja es va registrar durant l'any 2019. Si es fa una comparativa del percentatge que suposa el rebuig respecte a la resta de les fraccions, en només un any s'ha reduït del 68,26% al 58,30%.

L'alcalde, Jordi Viñas,va recordar que «aquest increment del reciclatge forma part dels objectius que ens vam plantejar el 2018 amb la signatura del nou contracte del servei de recollida de residus, neteja viària i deixalleria municipal». El batlle de la vila va indicar que aquest augment del percentatge de reciclatge «ens encoratja a continuar treballant i no ens aturarem a l'hora d'adaptar el servei a les necessitats de la vila».

El nou contracte amb la concessionària va permetre renovar tots els contenidors al mateix temps que es va ampliar la recollida comercial. D'altra banda, el regidor de Serveis Urbans, Josep Valentí, va admetre que era conscient que «queda feina per fer» però va assenyalar que el consistori anava «en la bona direcció» i en aquesta línia va dir que treballaven per, en el cas del percentatge del reciclatge, «continuar augmentant la xifra».Cartró i vidre comercial

Durant els darrers dos anys també s'ha potenciat el servei de recollida de residus porta a porta als establiments de Salt i, en aquesta línia, la xifra de comerços que hi participen ja s'enfila fins als 250 establiments.