L'Ajuntament de Girona va presentar ahir les anomenades «Activitats de Sant Narcís» amb una trentena d'actes culturals i infantils que es faran entre el 28 d'octubre i l'1 de novembre, entre els quals s'inclouen concerts com els de Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic (28 d'octubre); Doctor Prats (29 d'octubre); Ana Tijoux (30 d'octubre) o Ciudad Jara (31 d'octubre); així com les havaneres amb Terra Endins (1 de novembre), el Cor Maragall (1 de novembre), la Principal de la Bisbal (29 d'octubre), audició de sardanes amb la Selvatana i els Amics de la Sardana ­Terranostra de Girona (30 d'octubre) i la cobla Mil·lènaria (23 d'octubre).

Tot es farà en espais tancats com l'Auditori i la Mercè. S'hauran de reservar les entrades a la pàgina web de l'Ajuntament (màxim quatre per persona i dos esdeveniments com a màxim). L'opció s'activarà aquest dijous a les dotze del migdia. Es recomana als assistents que portin la seva entrada impresa de casa i se seguiran tots els protocols marcats pel Procicat, com ara un aforament màxim del 50% de la sala.

No hi haurà cap esdeveniment massiu ni a l'aire lliure, per culpa de la pandèmia. En les darreres setmanes s'havia anat readaptant la programació en funció de les restriccions. S'havien anul·lat actes com els concerts a les barraques, les barraques de les entitats, el correfoc, les fires de Tot Sants amb parades artesanals de pintura, fotografia, brocanteria o alimentació, els castellers, les atraccions o la Fira de Mostres, però encara es comptava amb una seixantena d'activitats, segons va recordar el vicealcalde i regidor de Cultura i Fires, Quim Ayats. Les darreres restriccions però també s'han endut per davant el pregó i el castell de focs. La suspensió de les Fires com a tal, perquè el que es farà rep el nom d'«Activitats de Sant Narcís», només havia passat el 1918, amb la grip espanyola.

Les activitats infantils començaran amb el conte dels gegants «l'Afra, en Narcís i els gegants» de Josep Maria Fonalleras, en un acte retransmès per Televisió de Girona i per la pàgina web de l'Ajuntament i que inclourà la interpretació de la cançó «Dansa per als gegants» (24 d'octubre). La resta es faran en centres cívic i caldrà reserva entrada. Hi haurà el Circoland a la Marfà de la Sola Cia. (29 d'octubre); Contes Empaperats i Personatges Esbojarrats a carrec d'Alma i la Mar de Contes (30 d'octubre) al Centre Cívic Sant Narcís; una roda de contes de Jordi Tonietti (29 d'octubre) al centre cívic Pont Major (29 d'octubre); el Planeta M.art a càrrec de Marcel Gros (30 d'octubre) al Centre Cívic Ter ; i L'Amàlia i les Ombres Lunats de la Cia. Animamundi a la Mercè (31 d'octubre). El concurs individual de sardanes revesses del GEiEG es farà a la Mercè (1 de novembre). Les activitats inclouen actes de cultura popular, com el Ball amb la imatgeria de la ciutat, amb l'Àliga, els gegants, els capgrossos, la Mulassa i els dracs (31 d'octubre) a l'Auditori.

Actes virtuals

A més, hi haurà diversos actes virtuals, com la passejada de capgrossos, la lectura de versots, la trobada de gegants, el concurs de dibuix dels capgrossos i el castell de cartes. A banda de tot això, hi haurà el circ Raluy Legacy a la Copa, el 9è Jazz & Fires al Sunset, portes obertes als museus i una marató de donació de sang.

El regidor de Cultura i Fires, Quim Ayats, ha remarcat que les activitats programades volen ser una mostra de suport al món cultural i als creadors i que s'intentarà ­reprogramar alguns esdeveniments previstos, com ara els concerts al parc del Migdia, suspesos a darrera hora per les restriccions del Procicat.