La Fundació Princesa de Girona (FPdGi) amplia i transforma el programa 'Rescatadors de talent' per millorar la formació i l'ocupabilitat dels joves, en situació laboral "crítica" per la pandèmia de la Covid-19. En concret, el programa s'obre a estudiants universitaris que tinguin el 50% dels crèdits cursats i reforça la seva presència a la formació professional. Des de la fundació, recorden que la taxa d'atur entre els joves amb formació superior a Espanya és la segona més alta d'Europa i que gairebé el 40% dels graduats superiors treballa per sota de la seva qualificació o està en situació de subocupació.

En aquest context, agreujat per la pandèmia, el programa es "reorienta" per atendre, al costat de 40 empreses líders en diversos sectors, les "necessitats" de joves "preparats" per afrontar la "transformació laboral i econòmica" del país.

El programa té l'objectiu de cobrir l'escletxa que hi ha entre la universitat o la formació professional i la demanda de les empreses i ho fa amb recursos enfocats a l'autoconeixement, l'orientació professional, la formació especialitzada i el coneixement de les empreses i les seves metodologies de reclutament.

Fins ara, només podien accedir al projecte els joves que haguessin acabat els seus estudis en els últims cinc anys o que estaven fent el darrer curs. Ara, el programa fa un pas més i s'obre també a candidats que tinguin aprovat el 50% dels seus crèdits i reforça els vincles amb la formació professionals, ampliant les accions d'orientació per a la seves sortides professionals.

'Rescatadors de talent' ha tancat acords de col·laboració amb diferents universitats i iniciatives que promoure la formació i orientació professional dels joves, posant a disposició dels candidats la formació, el 'mentoring', l'experiència i les iniciatives de les empreses que integren el programa.

El 70% dels usuaris del programa, endegat fa tres anys, han millorat la seva situació laboral i el 35% afirma que ha trobat feina gràcies a la iniciativa.