L'Ajuntament de Girona ha creat una plataforma amb els bars i restaurants de la ciutat que fan menjar per emportar. Es tracta d'una pàgina web on es poden trobar les dades de contacte dels establiments, els quals estan ordenats per diferents categories: cuina de mercat, cuina casolana, cuina internacional, tapes, braseria, marisqueria, entre altres. De cada local, es detalla quin tipus de servei ofereixen, ja sigui a domicili o per emportar. A més, s'està treballant en un mapa interactiu que permetrà localitzar tots els establiments.

Actualment, hi ha 79 negocis registrats si bé el consistori confia que s'incrementaran. L'objectiu de la iniciativa és donar suport al sector, molt afectat pel tancament per la covid-19.

Aquesta informació també està recollida a la Girona App, dins de l'apartat d'informació pràctica - serveis de restauració. Allà s'hi poden trobar en un mapa interactiu els establiments que ofereixen el servei a domicili o per emportar. L'aplicació mostra els locals més propers que té l'usuari o usuària, segons la ubicació del mòbil.

D'aquesta forma, la ciutadania pot consultar en un mateix espai tots els locals que mantenen les seves cuines i forns en marxa. A més, des d'aquí es pot accedir als webs dels establiments per consultar la carta.

Per dur a terme aquesta iniciativa, el consistori s'està posant en contacte amb els establiments de la ciutat per tal que se sumin a la iniciativa. Per això, s'ha fet una crida a través de les xarxes socials.