Un jutjat de Girona ha exonerat un pare de pagar un deute de més de 93.500 euros basant-se en la Llei de la Segona Oportunitat. L'afectat, que viu a la ciutat, està divorciat i té dos fills al seu càrrec. Per poder passar el mes, havia arribat a demanar préstecs a una desena de bancs. De fet, tot i que té feina, després de pagar les seves despeses bàsiques, tan sols li quedaven 90 euros.

Ara, l'home podrà tornar a començar de zero. La sentència, emesa pel Jutjat de Primera Instància Número 4, conclou que el d'aquest pare és un dels casos en què es pot aplicar la Llei de la Segona Oportunitat. A l'hora de recórrer al jutjat, l'afectat ha rebut l'assessorament legal del despatx d'advocats Repara Tu Deuda.

L'afectat, que viu a Girona, està divorciat i és pare de dos fills. Segons expliquen des del despatx, "té uns ingressos de 1.694 euros mensuals, però les seves despeses en necessitats bàsiques pugen fins als 1.604". Això fa, doncs, que tan sols li quedessin 90 euros per afrontar la resta de factures.

L'home va començar a demanar préstecs a diferents bancs per poder fer front a tot allò que havia de pagar. De fet, va arribar a acumular deute amb una desena d'entitats. En total, devia 93.573 euros. "I va arribar un moment en què no veia sortida", diuen des de Repara Tu Deuda.

El despatx d'advocats va sol·licitar al jutjat que li condonés el deute basant-se en la Llei de la Segona Oportunitat. I ara, el Jutjat de Primera Instància Número 4 de Girona li ha concedit la cancel·lació, perquè ha conclòs que el seu és un dels casos en què es pot aplicar la llei.

La Llei de la Segona Oportunitat permet exonerar particulars i autònoms de pagar un deute que hagin contret. Sempre i quan, però, es demostri que han actuat de bona fe i que han intentat arribar a un acord amb els creditors per ajornar el deute.

Si no s'assoleix aquest pacte, els advocats sol·liciten que es cancel·li el deute. I si es compleixen tots els requisits i s'han fet tots els tràmits, el jutjat ho atorga.