Salt celebra aquest novembre el mes dels Itineraris Segurs. Els centres que formen part dels dos primers trams participaran en un seguit d'activitats relacionades amb el projecte, entre les quals hi ha un concurs per escollir com serà la mascota dels itineraris, tallers de seguretat viària en col·laboració amb la Policia Local, i la pintada dels recorreguts escolars als carrers de Salt.

La tinenta d'alcalde i regidora de Ciutadania, Comunitat i Acció Social, Margarita de Arquer, explica que "continuem avançant en el projecte dels camins escolars, comptant amb la complicitat de tots els agents implicats. El mes dels Itineraris Segurs ens ajuda a fer un pas endavant a l'hora de donar-los a conèixer i consolidar-los encara més".

L'objectiu passa per "fomentar la implicació dels infants en la millora del nostre entorn per la construcció d'un territori inclusiu, protagonitzant accions de compromís cívic, amb l'acompanyament i involucració de la comunitat de Salt. Per això es generen espais de diàleg i participació per conèixer quines són les seves inquietuds sobre el trajecte que realitzen del camí escolar", afirma de Arquer.

Els trams del projecte

El projecte, iniciat el 2014, ja ha implementat el primer tram, entre els centres Pia, El Pla, Gegant del Rec, FEDAC i l'institut Salvador Sunyer, i el segon, que enllaça les escoles Maçana, Silvestre Santaló, Les Deveses, La Farga, Pompeu Fabra i l'institut Salvador Espriu. El tercer tram, situat a la zona est, enllaçarà les escoles Veïnat, Vilagran, Les Arrels, Mas Masó i l'institut Vallvera està previst iniciar-lo el curs següent.

El projecte s'està desenvolupant per l'Ajuntament de Salt, dins el paraigua de l'Àrea d'Integració i Convivència, a través de l'equip tècnic del Projecte Juguem? i la Fundación Atenea. La proposta també compta amb la coordinació i el suport de la Policia Local de Salt.