Representants de Salt, Aiguaviva, Bescanó, Fornells de la Selva i Vilablareix van demanar ahir al director general dels Mossos d'Esquadra que s'ampliï la xifra d'agents de la comissaria de Salt. La reclamació, que van fer en una reunió telemàtica, requereix que la plantilla actual de 41 agents creixi fins als 60. Una petició que els alcaldes d'aquestes poblacions ja van fer arribar per carta a la conselleria d'Interior el passat mes de juliol.

Durant la trobada, a la qual també va assistir el director territorial d'Interior a Girona, Albert Ballesta, els representants municipals han demanat «el compromís ferm per part de la direcció dels Mossos d'Esquadra perquè és una reivindicació que ja fa anys que dura», afirma a través d'un comunicat.

Els alcaldes dels municipis implicats consideren que la dotació actual d'agents és «insuficient». En aquest sentit, l'alcalde de Salt, Jordi Viñas, recorda que «els agents dels Mossos no només donen cobertura a Salt sinó que també ho fan a quatre municipis més de l'entorn: Aiguaviva, Bescanó, Fornells de la Selva i Vilablareix. En total som més de 43.000 habitants». I expliquen que l'Àrea Bàsica Policial del Pla de l'Estany està dotada de més efectius dels que actualment hi ha a Salt.

El consistori d'aquest municipi també alerta que «el 112 deriva molts serveis a la Policia Local de la vila, un fet que està provocant una sobrecàrrega de treball al cos municipal».