L'Ajuntament de Girona oferirà entrada gratuïta al Museu del Cinema, al Museu d'Història de Girona i al Museu d'Història dels Jueus tots els diumenges mentre estigui actiu el confinament perimetral, a partir d'avui. D'aquesta forma, es pretén contribuir a l'activitat cultural i afavorir-ne el gaudi per part de la ciutadania, informa el consistori en un comunicat.

Per tal de garantir una visita segura per a tothom, els museus compliran totes les mesures sanitàries establertes pel Procicat: mascareta obligatòria, gel hidroalcohòlic a l'entrada i sortida de l'equipament, distància de seguretat de 2 metres i aforament restringit al 33%.

«Amb aquesta acció, es vol posicionar els museus com a indrets de cultura necessaris i útils per a la societat, i presentar-los com a espais segurs, els únics de l'àmbit cultural que romanen oberts, i que compleixen amb totes les mesures sanitàries i de seguretat prescrites», afirma el vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats. «Oferim els museus com a llocs de recés cultural per a totes les persones que vulguin apropar-se al patrimoni ciutadà. Amb aquesta acció, tota la ciutadania, en aquests moments de dificultats compartides, es podrà apropar i gaudir de manera gratuïta dels diferents relats i col·leccions que estableixen els museus al voltant de la història i cultura de Girona», ha afegit el vicealcalde.