La Policia Municipal de Girona ha denunciat fins a 33 persones que feien dissabte a la nit una festa il·legal en un pis del barri de la Devesa. Tot i les restriccions pel coronavirus, el grup -procedent de Banyoles- havia llogat un habitatge del carrer Ramon Turró per fer-hi una celebració. És a dir, que a més també es van saltar el confinament municipal.

La intervenció es va produir dissabte a la nit, poc abans d'un quart de deu, quan la Policia Municipal va rebre diferents trucades de veïns queixant-se del soroll que feia el grup. Quan hi van arribar, en veure tanta gent dins d'un mateix espai, els agents van aixecar acta a tots els assistents per incomplir les mesures contra la covid-19. A més, també van obrir-ne una altra per sorolls.

La festa al barri de la Devesa no va ser l'única situació en què no es respectessin les mesures sanitàries implementades per frenar la pandèmia amb què la Policia Municipal va trobar-se la nit de dissabte a Girona. Poc després de dos quarts d'onze, diversos veïns, aquest cop del Barri Vell, els van trucar per queixar-se de molèsties i sorolls en un pis del carrer Francesc Samsó. Quan els agents van arribar al lloc, van comprovar que hi havia nou persones a dins l'habitatge. Les van denunciar per incomplir les mesures contra el coronavirus, per desobediència als agents de l'autoritat i també van aixecar una acta per sorolls.

Ahir, la Policia Municipal de Girona va agrair a les seves xarxes socials la col·laboració ciutadana que va permetre frenar les dues festes. Tots els comunicats anaven acompanyats dels hashtags #bonafeinaveïns i #bonafeinaPMGi. Fonts del consistori van explicar al Diari de Girona que es reben molt poques trucades per festes que superen el nombre d'assistents permesos per la normativa. I que, per això, trobar situacions com les de dissabte no és un fet habitual, i que per això el van voler destacar.

Sense mascareta i venent droga

Ahir al matí, els agents també van detenir un home de 47 anys, a qui van sorprendre mentre feia un intercanvi de droga al polígon Mas Xirgu. Uns agents que feien patrullatge pel carrer Indústria van veure dos homes parlant, un dels quals no duia mascareta. Quan van advertir la presència dels policies, els dos homes es van separar de cop. Els agents els van aturar per identificar-los, i va ser aleshores quan es van adonar que un d'ells estava molt nerviós. En escorcollar-lo, van trobar-li fins a 400 euros en bitllets fraccionats.

La Policia Municipal va sospitar que l'home podria estar venent droga. Per això, li van registrar també el vehicle, que tenia aparcat a la zona. A dins la guantera, hi guardava onze embolcalls de cocaïna. Va acabar arrestat per un delicte contra la salut pública.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus