L'Ajuntament de Girona ha informat en un comunicat que ha adjudicat els treballs d'enderroc i reposició de la tanca perimetral del camp municipal de futbol del Pont Major, que és a tocar del riu Ter. "Està previst que en breu s'iniciïn les obres, preveient que estiguin finalitzades en un termini no superior als dos mesos", segons assegura el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Girona, Àdam Bertran. Va quedar malmesa pel temporal "Gloria".

L'objectiu d'aquests treballs és la substitució de l'antic mur perimetral de blocs de formigó que delimitava la banda oest del camp de futbol del barri del Pont Major, mitjançant l'enderroc de les parts de mur que van quedar dempeus després de l'embat de la crescuda del riu Ter. En aquest camp, hi juga, per exemple, el Pontenc.

En els pròxims dies, es construirà una nova tanca formada per una petita part de bloc prefabricat de formigó armat i reomplert també de formigó i, en la major part, per una tanca de 4 metres d'alçada de varetes d'acer formant una superfície rígida, recoberta amb pintura de resines epoxi. A banda d'aquests treballs, també està previst refer la instal·lació elèctrica del marcador.

D'altra banda, el consistori està treballant en la recuperació de la resta de les instal·lacions esportives del Camp Municipal que es varen veure greument afectades pel temporal "Gloria" del gener passat. Concretament, els treballs de recuperació i manteniment se centren en la substitució de les portes malmeses dels vestidors, així com en la pintura de parets, portes i façanes. En aquest punt, l'aiguat del temporal va arribar a cobrir la zona de vestidors i de bar a una alçada d'uns dos metres, fent malbé gran part de les instal·lacions.

El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, avança que "aquestes tasques de restauració s'estan accelerant durant els darrers dies per així poder recuperar l'ús dels vestidors quan les restriccions vigents per la pandèmia de la COVID-19 ho permetin".

"Estem complint amb el compromís que vam arribar amb els veïns del Pont Major i les entitats esportives que utilitzen les instal·lacions", assegura el vicealcalde de Girona, Quim Ayats, que insisteix en "les polítiques de potenciació dels clubs i les entitats esportives de base, especialment el femení i aquelles que desenvolupen una funció social, com a element vertebrador de l'estructura esportiva de la ciutat".