La formació Guanyem Girona ha retret a JxCat i ERC que una tercera part dels projectes que formen part del pla de govern hagin estat "al calaix de l'alcaldessa" des de "fa anys". El portaveu del grup, Lluc Salellas, ha recordat que les inversions a la Devesa, les Pedreres o al castell de Montjuïc ja són "un llistat de deures pendents" per part del govern municipal. De fet, Salellas ha afegit que la majoria d'ells estaven en els pressupostos municipals del 2018 i del 2019 però "no es va avançar en cap d'ells". Per altra banda, el cap de l'oposició ha criticat que no hi hagi prou presència dels baris en les 30 mesures plantejades per JxCat i ERC.

Després de l'anunci del pla de govern entre les formacions de JxCat i ERC a l'Ajuntament de Girona, Guanyem Girona ha retret que la majoria de projectes no són nous. De fet, el líder de la formació, Lluc Salellas, ha recordat que una tercera part de les 30 mesures plantejades pel govern local estaven "al calaix de l'alcaldessa" des de feia anys.

En aquest sentit, Salellas ha recordat que en els pressupostos del 2018 i 2019 ja hi havia partides per a millorar el parc de la Devesa, el de les Pedreres i el castell de Montjuïc. Tot i així, Salellas ha afirmat que "no es va avançar en cap" dels projectes proposats. Per tant, considera que alguns elements del nou pla de govern són "un llistat de deures pendents" que tenia el consistori amb la ciutat.

Sobre la partida d'habitatge i la promesa d'adquirir 60 pisos en tres anys, Salellas ha lamentat que sigui una rebaixa de la seva iniciativa signada l'any passat amb l'acord de pressupostos. En aquest sentit, el líder de Guanyem Girona ha recordat que projectaven la construcció d'un mínim de 100 pisos de lloguer social en tot el mandat, mentre que ara JxCat i ERC ho limiten a 60.

També han retret que es recuperi el projecte de la nova comissaria de la Policia Municipal de Girona a Santa Eugènia, que hauria d'haver estat acabada el 2019, o el nou contracte de neteja. “Periòdicament llegim a la premsa que aquests projectes es faran però passen els mesos i els anys i els veïns no els veuen mai fets realitat”, ha assegurat el cap de l’oposició.

Per altra banda, Guanyem també ha trobat a faltar propostes concretes per als barris de Girona en el pla de govern. Salellas ha afirmat que estan "desapareguts" en el document que guiarà l'acció de govern municipal. De fet, remarquen que hi ha deu barris de la ciutat que no surten esmentats en cap moment del document. Per altra banda, tampoc hi ha cap referència al pla especial del Barri Vell o el pla integral de Sant Narcís.