Ara fa poc més de deu anys, el 18 d'octubre del 2010, la Universitat de Girona avançant-se uns mesos a la publicació del decret que regularia els estudis de doctorat a l'Estat. Un aniversari que, curiosament, ha coincidit aquesta tardor amb la publicació de la tesi des de la creació de l'escola que dirigeix el catedràtic del Departament de Química, Miquel Solà. «És obvi que aquest fet és una feliç coincidència; això indica una mitjana de 100 tesis defensades cada any des de 2010», explica Solà sobre una efemèride que a la qual s'ha arribat amb la publicació de la recerca sobre el benestar de la infància de Mari Corominas. «La rellevància de l'experiència relacional per al benestar subjectiu de la infància: anàlisi de l'entorn familiar, escolar i local» és el títol d'aquest tesi de Corominas, la número 1.000 de la Universitat de Girona des de la creació de l'Escola de Doctorat, però suma 1.612 si es compta des de la creació de la UdG el novembre del 1991.

La primera tesi de la història de la UdG va ser sobre prehistòria, amb Narcís Soler de director, i la va llegir Josep Manuel Rueda el 12 de març de 1993. Disset anys abans de la creació de l'escola de doctorat i de la nova regulació d'aquests estudis. «L'acció antròpica sobre les matèries dures animals, durant el plistocè del nord-est de Catalunya», va ser el títol de la recerca de Rueda obrint un camí que, com ara Mari Corominas, molts han seguit. Dirigida per Ferran Casas i Mònica González, de l'Institut de Recerca sobre Qualitat de Vida de la UdG, la recerca de Corominas posa de manifest que tenir en compte les avaluacions dels infants sobre el seu propi benestar és pertinent a l'hora de prendre decisions que afectin o puguin afectar la seva vida.

El pòsit que deixa en una universitat es troba, bàsicament, en els estudiants que ha format i la transmissió de coneixements a la societat, però la recerca i les publicacions també tenen el seu pes en aquest llegat. I, entre les publicacions, destaquen les tesis que, en el cas de les 1.612 Universitat de Girona, han estat consultades més de set milions de cops (7.314.458) segons les dades de tdx.cat, el repositori català de tesis doctorals. El nombre total de descàrregues és de més de cinc milions (5.304.553) i la recerca més consultada de la història de la Universitat de Girona és la que va defensar Joaquim Ruiz Fluvià el gener del 2004 amb 312.472 consultes. «Desenvolupament de mètodes de predicció de soroll i anàlisi de l'impacte acústic produït pel trànsit viari i el ferrocarril en la ciutat de Girona», dirigida per Josep Arnau.