El jutjat d'instrucció 2 de Girona ha ordenat l'ingrés a presó provisional comunicada i sense fiança per als quatre detinguts pel crim de la infermera de Girona. La causa està oberta per delictes d'assassinat i robatori amb violència en casa habitada. La investigació conclou que els quatre investigats van orquestrar un pla per assaltar la víctima a casa seva la tarda del 25 de setembre aprofitant la informació que tenia l'auxiliar d'infermeria arrestada, que era companya de feina de la víctima i sabia que vivia sola i tenia diners a casa. Seguint el pla, el marit de la dona detinguda va esperar els altres dos al cotxe mentre perpetraven l'assalt. Un cop al pis, però, van colpejar la víctima i la van lligar, provocant-li la mort.

La investigació conclou que el mòbil del crim va ser un robatori que els detinguts haurien començat a planificar a mitjans agost aprofitant la informació que va aportar la detinguda, que era companya de feina de la víctima i hi mantenia una relació d'amistat, assegurant que la infermera estava sola a casa i tenia diners en caixes fortes.

La víctima tenia el domicili i una consulta de podologia al número 23 de la carretera Barcelona de Girona. Segons fonts properes a la investigació consultades per l'ACN, per aconseguir entrar a l'habitatge sense que la infermera sospités, l'auxiliar d'infermeria va enviar un whatsapp a la víctima dient-li que tenia un client interessat en anar a la seva consulta de podologia. L'home va acabar concertant l'última hora de visita del dia 25 de setembre a nom de 'Carles Riera', un nom fals.

Seguint el pla, els tres homes detinguts -un dels quals és el marit de l'auxiliar d'infermeria arrestada i tots ells amb antecedents- van anar plegats amb cotxe fins al centre de Girona. Mentre un d'ells esperava al vehicle, els altres dos van perpetrar l'atac. El suposat pacient va entrar primer a la consulta, cap a dos quarts de set de la tarda i vestit de carrer, i just darrera va irrompre a l'habitatge l'altre arrestat, que anava vestit amb una granota i duia un cubell fent-se passar per un operari.

Els investigadors sostenen que un cop dins el pis, la víctima es va resistir i els assaltants la van colpejar i la van immobilitzar lligant-la amb roba i cinta americana. Li van propinar un cop fort a la cara, que li va provocar una fractura. Com a resultat de l'agressió, la víctima va morir per asfíxia. Els lladres van regirar el domicili buscant les caixes fortes però no les van poder localitzar ni obrir i van acabar marxant del domicili. Van sortir del pis mitja hora després d'entrar-hi, segons la investigació.

La víctima era supervisora al Servei de Nefrologia i Diàlisi de la Clínica Girona. L'endemà al matí, el dia 26, la van trobar a faltar a la feina. Per això, un grup de companyes i familiars van anar fins a casa seva, on la van trobar ja sense vida.

La DIC dels Mossos d'Esquadra a Girona va obrir una investigació que, dos mesos després, va culminar dilluns amb la detenció dels quatre sospitosos. A primera hora del matí van desplegar un operatiu amb escorcolls simultanis a domicilis de Girona, Lloret de Mar i Rubí, on van arrestar els investigats.

Un d'ells confessa

Els quatre detinguts han passat a disposició del jutjat d'instrucció 2 de Girona aquest dimecres a la tarda. Atenent a la petició del fiscal, Víctor Pillado, i de l'acusació particular en nom de la família de la víctima, encapçalada per la lletrada Maria Monguilod, la magistrada ha ordenat l'ingrés a presó provisional comunicada i sense fiança per als quatre investigats com a suposats autors d'un delicte d'assassinat agreujat i d'un delicte de robatori amb violència en casa habitada.

En seu judicial, el detingut a Rubí s'ha acollit al seu dret a no declarar, el matrimoni només ha respost a les preguntes del seu advocat, Sergio Noguero, sobre qüestions relacionades amb l'arrelament i l'arrestat a Lloret de Mar ha ratificat la declaració que va fer davant dels Mossos d'Esquadra, quan va confessar la seva participació en els fets.

Segons la seva versió, un cop van entrar dins el pis, la víctima es va adonar que l'havien enganyat i va començar a cridar. Aleshores, li van tapar la boca i la van intentar lligar però, durant l'agressió, la dona va perdre una sabata, va caure i es va colpejar el cap contra terra. Una versió que les acusacions sostenen que no quadra amb les proves a l'escena del crim.

L'advocada de la família, Maria Monguilod, sosté que un cop aixecat el secret de sumari aquest dimecres a la tarda veuen "indicis clars i contundents" contra els quatre investigats: "Veiem un pla premeditat, amb l'auxiliar d'infermeria cop a cap pensant i que, a través del seu marit, contacten amb els dos que acaben cometent el crim·. "Tots quatre eren coneixedors i planificadors de l'acte", exposa.

A més, Monguilod també ha concretat que la investigació de la DIC ha estat molt "exhaustiva" i ha acumulat indicis "sòlids" contra els quatre investigats a través de les imatges de les càmeres de videovigilància de la zona, el rastreig dels seus mòbils, seguiments dels vehicles, comunicacions punxades i sonorització de vehicles.

L'advocat del matrimoni, en canvi, subratlla que a la investigació "no ubica" l'auxiliar d'infermeria i el seu marit a l'escena del crim: "Els indicis que apunten que ella era l'única que tenia informació sobre la víctima són gratuïts i no serveixen per concloure que ho va orquestrar tot". Noguero ja ha anuncia que recorrerà la interlocutòria de presó.