Alumnes de cinquè i sisè de primària de l'Escola FEDAC de Salt han iniciat una campanya per demanar un pas de vianants, davant del centre educatiu. Volen que «l'accés de la nostra escola sigui més segur, tant per a professors com per a alumnes i famílies», ja que sovint hi passen cotxes a molta velocitat. L'alumnat es va adonar d'aquesta necessitat fent un projecte d'itineraris segurs a l'escola, i van comprovar que «no podem travessar el carrer Llarg amb seguretat».

Per això han decidit impulsar la petició, a través d'una recollida de firmes al portal d'internet Change.org, que després presentaran a l'Ajuntament. Allà hi exposen que els vehicles que passen per davant del centre acostumen a fer-ho «a una velocitat poc adequada», ja que només es pot anar a 30 km/h ?una norma que es recorda a través d'un senyal. A més de ser un tram davant d'un centre escolar i per tant amb moviment d'infants i pares a les hores punta, afirmen que «és un carrer estret i sovint els vehicles piquen contra les pilones».

Ho il·lustren explicant un incident que van viure quan es disposaven a fer una sortida al parc Monar. «Estàvem esperant per creuar quan un cotxe va passar molt ràpid. El conductor, en veure nens i nenes esperant, es va espantar. Va frenar sobtadament tirant-se cap a un costat i va topar amb diverses pilones del carrer», exposen els alumnes.

A la petició, els autors hi recullen un seguit de motius pels quals veuen necessari un pas de vianants, com ara que a la primera meitat del carrer no n'hi ha cap, o també que ajudaria a reduir la velocitat a la qual van alguns cotxes.

A més, durant aquest curs, marcat per la covid-19, l'entrada del carrer Llarg s'ha assignat a l'accés dels estudiants d'ESO, dins les mesures preses per dispersar el màxim possible l'alumnat per evitar concentracions i frenar la covid-19. En paral·lel, argumenten que els veïns també se'n beneficiarien. «Hi ha gent gran que triga molt a poder creuar el carrer», observen. «Sense cap senyal que faci aturar els vehicles, els costa molt poder-ho fer». En definitiva, exposen que un pas de zebra evitarà incidents com «atropellaments, xocs de cotxes o cotxes a massa velocitat».