El diputat de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Jean Castel, va qualificar d'«indigne» que «hi hagi un tractament diferenciat dels barris de Girona». En aquesta línia, Castel va criticar que Vila-roja no tingués llums de Nadal, a diferència d'altres zones de la ciutat, mentre visitava aquest barri i el de Font de la Pólvora dissabte passat, juntament amb el portaveu municipal, Daniel Pamplona. Allà van reunir-se amb el president de l'associació de veïns de Vila-roja, Tomás Cepa.

Segons afirma la formació en un comunicat, Castel va voler visitar de primera mà els barris per observar les principals problemàtiques que pateixen. «La responsabilitat de cada equip de govern és que les perifèries de la ciutat tinguin el mateix tractament, responsabilitat i inversió que la resta dels barris», va assegurar Castel.

El diputat va lamentar els problemes amb el subministrament elèctric que pateix el barri de forma continuada, tot indicant que, durant la visita, «hem pogut observar com el cablejat elèctric que fa dos dies es va incendiar, seguia fumejant i resultava perillós». Castel va assenyalar la responsabilitat de «les institucions i les companyies elèctriques per garantir el servei als clients que paguen cada mes la seva factura». També va reclamar al govern que persegueixi «amb contundència» tots aquells que defraudin fluid elèctric.

D'altra banda, el diputat va voler destacar «la manca d'acció en l'àmbit urbanístic que pateixen els barris i que tenen zones inaccessibles per a persones amb dificultats de mobilitat». A més, Castel va criticar que la regidora responsable del barri «sigui incapaç d'atendre el telèfon quan li truca el president de l'associació de veïns».

Per últim, Castel va recordar que, des del Parlament de Catalunya, el grup de Ciutadans «ha defensat que barris com Font de la Pólvora i altres de casuístiques similars» de la província de Girona han de passar «per solucions coordinades des de l'àmbit de la seguretat, els serveis socials, l'urbanisme i de la salut amb grans accions conjuntes que poden aportar futur, llum i solució als problemes de civisme i convivència», segons apunta el comunicat.