El secretari general del PPC a Girona, Alberto Mas, s'ha sumat a la llista de dimissions per les discrepàncies amb la presidenta provincial del partit, Maria Àngels Olmedo. Mas, que no feia ni un any que era al càrrec, hi renuncia per "no ser còmplice de la mala gestió". Critica que Olmedo "ha buidat de contingut" tant la secretaria general com les vicesecretaries i subratlla que, davant d'això, "a la gent que volem fer un PP diferent només ens queda marxar a casa i esperar temps millors". Alberto Mas, que manté la seva militància al partit, va encapçalar la llista dels populars per Girona a les eleccions del 10-N. La seva dimissió se suma a les altres deu de membres de l'executiva provincial que hi va haver a principis de novembre.

Alberto Mas, que és regidor a Calonge (Baix Empordà), va ser nomenat secretari general del PPC a Girona el 16 de desembre de l'any passat. Va ser el mateix dia que Olmedo va accedir a la presidència provincial en substitució d'Enric Millo (a qui feia mig any havien nomenat secretari d'Acció Exterior de la Junta d'Andalusia).

Ara, però, Mas s'ha sumat a la llista de dimissions que hi ha hagut a la direcció provincial. Totes, per discrepàncies amb la manera de fer d'Olmedo. El fins ara secretari del PPC critica que la presidenta "ha buidat els càrrecs de contingut" i se suma a aquelles raons que ja van esgrimir els deu membres de l'executiva que ja van marxar-ne a principis de novembre.

"Si ets de la seva corda, cap problema; però sinó, és impossible treballar", critica Alberto Mas, en referència a Olmedo. I hi afegeix: "La gent que volem un PP diferent del partit que era fins a les últimes municipals, no tenim lloc a la direcció".

El fins ara secretari general també lamenta que, després de la sagnia de dimissions, la presidenta no hagi canviat les formes. "Em pensava que això provocaria una reflexió, i que la presidència s'obriria més a col·laborar amb la resta de membres que continuàvem a la direcció", explica Alberto Mas.

"Esperar temps millors"

"Però en veure que no ha estat així, el millor és marxar a casa i esperar temps millors", hi afegeix. "Que segur que arriben", precisa.

Per això, i per "no ser còmplice del què esta passant", assegura Mas, el fins ara secretari general del PPC ha dimitit del càrrec. Alberto Mas, però, subratlla que es manté al partit com a afiliat. "Continuo essent regidor a Calonge i treballant per al PP, però no des de la secretaria", afirma.

Precisament, a finals d'octubre, Maria Àngels Olmedo va intentar cessar-lo del càrrec per haver donat suport a la moció de censura que va donar l'alcaldia a Jordi Soler (Junts per Calonge). Un pacte a quatre bandes on també hi eren el PSC i Republicans.

Arran del ple, el partit va anunciar que li obria un expedient disciplinari. Però com concreta Mas, això no s'ha acabat duent a terme. "La presidenta pot ordenar obrir-lo, però això comporta un procés recollit als nostres estatuts i reglaments; el primer pas és notificar-ho a l'interessat, i mai a la vida s'ha fet aquest tràmit", conclou Mas.