L'Ajuntament de Girona ha aprovat les obres per reparar els danys que va causar el obres temporal Gloria. En concret, els treballs es duran a terme en els estreps, que són les zones d'accés al passallís i que van quedar malmesos per l'avinguda d'aigües que va produir el temporal.

La passera uneix la zona del Parc Científic i Tecnològic amb el barri de Vila-Roja, a l'altura de l'escola Sagrada Família.

Al desembre es va aprovar el projecte inicial de les obres i, si no hi ha al·legacions, el consistori preveu que els treballs comencin cap a l'agost, amb una durada estimada de quatre mesos. Els treballs tindran un cost de 84.588,68 €.

Segons fonts de l'Ajuntament, la intervenció també preveu la renaturalització dels marges de ribera que es troben aigües avall del passallís. Tant la reparació com la renaturalització són necessàries per poder recuperar la morfologia i la biodiversitat original dels marges de ribera, indiquen des del consistori.

Aquesta passera és utilitzada pels veïns per circular entre el sector Est de Girona -Mas Ramada, Vila-Roja i Font de la Pólvora- i els barris de la Creueta i Montilivi. El passallís es va construir l'any 2016 després que fos llargament ?reivindicat pels residents de la zona.

L'any 2017, el passallís ja va ser intervingut després que una riuada s'emportés la terra dels extrems, deixant l'estructura al mig del riu. Aleshores, els accessos van reforçar-se amb pedres de grans dimensions; una escullera que ara ha aguantat el pas del Gloria.