Els projectes «Sweet Home pastisseria» i «Pa amb oli», tots dos impulsats per l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, han guanyat el primer premi de la segona edició del Premi d'Emprenedoria de l'FP de Girona, que buscava promoure l'esperit emprenedor i innovador de l'alumnat dels cicles formatius de la ciutat durant el curs escolar 2019-20. El guardó està organitzat per l'Ajuntament de Girona, a través de Girona Emprèn, en el marc de treball del Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional.

La proposta «Sweet Home pastisseria», de l'alumna del cicle formatiu de grau mitjà (CFGM) de Forneria, pastisseria i confiteria Brígida Villanueva i Calvo, ha estat la primera classificada en la categoria de Millor projecte d'emprenedoria de l'FP de cicle formatiu de grau mitjà; mentre que la proposta «Pa amb oli», de l'alumne del cicle formatiu de grau superior (CFGS) Direcció de cuina Pau Nomen i Armengol, s'ha imposat en la categoria de Millor projecte d'emprenedoria de l'FP de cicle formatiu de grau superior.

La resta de premis atorgats corresponen al projecte «Celler Sheer Glass», del CFGM d'Activitats Comercials, presentat per l'Escola Tècnica de Girona (segon premi), i «Fleca Origen», del CFGM Forneria, pastisseria i confiteria, presentat per l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona (tercer premi), per als projectes de cicle formatiu de grau mitjà; i als projectes «J&G Shoes», del CFGS de Comerç Internacional, presentat per l'Escola Tècnica de Girona (segon premi), i «Mas Pedrinyà», del CFGS Direcció de cuina, presentat per l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona (tercer premi), per als projectes de cicle formatiu de grau superior.

Els reconeixements es lliuraran properament en un format acord amb les mesures de prevenció de contagi de la covid-19. L'import econòmic dels premis (dotats amb 350 euros per als primers classificats, 250 euros per als segons i 150 euros per als tercers) es lliurarà als centres educatius dels projectes guanyadors, per tal que destinin la quantia a realitzar activitats de foment de l'emprenedoria entre l'alumnat.

A més, els projectes guanyadors participaran a la final catalana de la Mostra de Projectes Emprenedors de l'FP a Catalunya, convocada pel Departament d'Educació.