Una intervenció quirúrgica de més de tres hores ha servit per salvar la vida a Cosme, una gossa de nou anys que va ser brutalment atacada al coll per un gos perillós a la plaça Jacint Verdaguer, entre les Pedreres i el Barri Vell de Girona. El propietari de la mascota tornava cap a casa amb la gossa, a qui havia estat passejant amb la corretja, quan va irrompre un gos de raça pit bull que va enganxar-se de cop al coll de la gossa, aquest dimarts al vespre.

L'atacant anava deslligat i sense morrió. L'amo de la gossa atacada explica que l'animal «va començar a xisclar com un nen» i que ell intentava de totes les maneres que el gos la deixés anar. No hi havia manera. Va aparèixer l'amo del gos atacant i entre tots, juntament amb altres vianants, van intentar separar els dos animals. Es va desenganxar un moment, però ràpidament, va haver-hi un segon atac al mateix punt del cos, fins que el van poder separar.

Una gossa acaba ferida greu per l'atac d'un gos perillós deslligat

Una gossa acaba ferida greu per l'atac d'un gos perillós deslligat

Van portar la gossa, acoll, a la Clínica veterinària Veterhouse del carrer del Carme, situada a poca distància. Allà es recupera favorablement de l'atac tot i perdre molta sang. La policia va arribar a la zona dels fets alertada per la trucada d'un testimoni i va prendre declaració a les parts. Ha sancionat l'amo del gos de raça pit bull per diferents infraccions en l'ordenança de tinença d'animals. L'amo, molt afectat, reclama contundència amb els gossos deslligats: «Podia haver atacat un nen». El trimestre passat, la policia va sancionar una vintena de casos de gossos potencialment perillosos per anar deslligats, sense morrió, no estar censats o no tenir llicència. Les multes anaven dels 2.400 als 3.500 euros.