Sant Julià de Ramis i Medinyà es converteix en el primer municipi del Gironès a tenir una regidoria de Benestar Animal. Aquesta nova àrea centralitzarà «tots els recursos i les polítiques vinculades al compromís per garantir els drets i el benestar dels animals al nostre municipi», explica l'alcalde, Marc Puigtió, que en serà el responsable. Puigtió defensa que a través de l'àrea treballaran «per una tinença responsable», i, a la vegada, estudiaran noves «fórmules perquè l'administració pública estigui al costat de les famílies multiespècie» -és a dir, aquelles que adopten gossos, gats o altres - «de la mateixa manera que existeixen bonificacions per les famílies nombroses», afirma l'alcalde.

De fet, en aquesta línia, a les noves ordenances que van aprovar a principis d'any ja van retirar la taxa de 10 euros que calia pagar quan es censava un gos o un gat al municipi. Amb tot, l'objectiu és augmentar la sensibilització de l'administració pública cap als «nostres animals, que al final formen part del nostre dia a dia i del municipi», destaca Puigtió, «perquè aquests estiguin més còmodes al poble».

La nova àrea, que és una proposta que portaven al programa electoral, es va posar en marxa en el ple de dilluns passat. Entre les accions que es plantegen, s'inclou l'estudi de la possibilitat d'instaurar noves zones de pipican al poble, ja que la zona d'higiene canina que van crear fa tres anys ha quedat «obsolet perquè se n'ha fet molt ús».

Properament, Puigtió apunta que també es visitaran totes les granges del municipi per conèixer de primera mà quines necessitats tenen.