El brot de covid-19 detectat al geriàtric Sant Jordi de geriàtric Celrà que té el centre. Segons informa Salut, dels 29 usuaris que té la residència, n'hi ha hagut 24 que han donat positiu per coronavirus. Per facilitar la sectorització del geriàtric i fer front al brot, a quatre residents se'ls ha traslladat a altres centres: dos d'ells es troben a l'Orpea de Girona, un altre al Puig d'en Roca i el quart, al sociosanitari de la Clínica Salus de Banyoles. La majoria dels nous contagiats han aflorat arran d'un nou cribratge que es va fer aquest cap de setmana passat. El centre va rebre la primera dosi de la vacuna el 7 de gener passat, dues setmanes abans que es detectés el brot.

El primer dels contagis al geriàtric de Celrà es va detectar el diumenge 24 de gener. Va ser durant un dels cribratges rutinaris que es fan setmanalment als professionals dels centres residencials. Arran d'aquest positiu, es va procedir a sectoritzar la residència Sant Jordi, a més de fer un cribratge massiu entre els residents i el personal.

Amb aquestes proves, inicialment es van detectar quinze positius més: dotze dels infectats eren residents i els tres restants, treballadors, que se sumaven a l'inicial. Els cribratges que es van anar fent van fer sorgir nous casos. Entre dimarts i ahir es van seguir fent proves als professionals, entre els quals n'han aflorat tres més de positius per coronavirus.

Ja havien rebut la primera dosi

El brot de coronavirus a la residència Sant Jordi de Celrà es va detectar dues setmanes després que el centre hagués rebut la primera dosi de la vacuna. El vaccí es va administrar el 7 de gener passat. Malgrat tot, Salut recorda que és necessària la segona dosi per arribar al màxim grau d'immunitat.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus