La Policia Municipal de Girona ha detingut un home de 28 anys que intentava ocupar un pis d'una comunitat de veïns del Passeig d'Olot, obrint la porta amb una radial. Els fets van passar aquest divendres pels volts de dos quarts de dues de la tarda. Els veïns de l'immoble van avisar la policia al veure que el jove pretenia ocupar el pis. Al arribar al lloc, els agents van descobrir el sospitós amagat en un racó de l'escala comunitària amb una radial, amb la que pretenia obrir el pis. Al revisar la porta, els policies es van adonar que hi havia danys i van detenir l'home que haurà de respondre per un delicte d'usurpació d'immoble en grau de temptativa i un altre de danys.

L'Ajuntament de Girona va llançar una campanya que va difondre a través de les xarxes socials i del web del consistori. Al vídeo, on apareix l'alcaldessa Marta Madrenas, es posa sobre la taula la problemàtica i es donen consells per evitar aquest tipus de situacions.

Es va gravar en un bloc de pisos de Can Gibert del Pla i el seu entorn, un punt on la relació entre veïns i policia ha permès actuar davant d'ocupacions conflictives i impedir que es consolidessin.

La immediatesa en aquestes casos és molt important per evitar que les ocupacions es facin efectives. Per això, cal que els veïns avisin ràpidament la Policia Municipal al 092 i així els agents poden enxampar-los 'in fraganti'. Aquest és un dels missatges que l'intendent de la Policia, Joan Jou, dona al vídeo de la campanya contra les ocupacions il—legals