L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Salt és la guanyadora del Premi Tres de Març

Se li otorga "pel seu compromís en qualsevol tipus d'activitat que es porta a terme al municipi i la seva col·laboració desinteressada en l'ajuda i solidaritat a la ciutadania saltenca quan s'han produït afectacions climàtiques o sanitàries importants com les que hem viscut recentment com el temporal Gloria o la Covid-19, assegura l'ajuntametn en un comunicat.

L'entitat es va constituir el 2015 per col·laborar en la protecció i assistència davant qualsevol tipus d'accident o catàstrofe, així com per salvaguardar els béns i el medi ambient. En aquesta línia, des d'aleshores, ha estat un agent habitual i imprescindible en la celebració dels actes i activitats del calendari saltenc.

Del guanyador del Tres de Març 2021 destaca que "a banda de la seva activitat habitual cal remarcar la tasca desinteressada i intensa durant el 2019 i el 2020 relacionada, per exemple, amb impacte del temporal Gloria i, sobretot, el suport vital que el cos de Protecció Civil ha dut a terme, de forma coordinada amb diferents àrees de l'Ajuntament, per fer front a la Covid-19".

L'alcalde de Salt, Jordi Viñas explica que "l'equip de voluntaris que formen part de l'Associació de Protecció Civil de Salt són un immillorable exemple de participació i solidaritat ciutadana".

Reconeixement a l'àmbit sanitari

Enguany el Premi també inclou un reconeixement públic a tots els col·lectius en l'àmbit sanitari de Salt "per la seva tasca extraordinari per fer front a l'impacte de la Covid-19 al municipi".

Els Premis Tres de Març reconeixen persones i entitats que duen a terme la seva activitat a la vila i que s'hagin distingit per la seva activitat o les seves iniciatives relacionades amb la promoció de la vida cultural i cívica al municipi. El jurat està presidit per l'alcalde i com a vocals té el regidor de Cultura, un representant de cada grup municipal i quatre representants més triats entre els guardonats amb el premi els darrers deu anys, a més dels fills predilectes de la vila.