L'Ajuntament de Salt ha aprovat de forma definitiva aquest dilluns el reglament d'accés als habitatges amb lloguer social del municipi. Ho ha fet amb el suport de les dues formacions al govern municipal (ERC i JxCat), que sumen onze vots. El tinent d'alcalde de Territori, Àlex Barceló, ha destacat que "la majoria d'al·legacions" que s'han presentat al document tenien "un caràcter constructiu" i per això s'han acceptat.

De tota manera, el reglament s'ha aprovat amb les abstencions del PSC (cinc vots) i Vox (tres regidors) i els dos vots en contra d'Independents per Salt (IpS-CUP). La portaveu dels cupaires, Cristina Sibina, ha demanat més temps al govern municipal i considera que "és precipitat" aprovar definitivament el document.

El plenari de Salt ha donat llum verda de forma definitiva al reglament que fixa les bases per accedir als pisos de lloguer social que té el municipi. Aquest dilluns al vespre, el document s'ha aprovat amb els onze vots a favor dels dos partits al govern municipal (ERC i JxCat), mentre que els regidors del PSC (cinc) i Vox (tres) s'hi han abstingut. Per últim, el reglament ha comptat amb l'oposició de les dues regidores d'Independents per Salt (IpS-CUP).

La portaveu de la formació cupaire, Cristina Sibina, ha justificat el vot en contra perquè creu que "és precipitat" aprovar el document amb el poc marge que han tingut les formacions per estudiar el reglament després de totes les al·legacions que s'han incorporat. A més, Sibina ha demanat al govern municipal que s'esperés a reunir-se amb algunes de les entitats que defensen a les famílies que actualment ocupen alguns dels pisos que el consistori posarà en règim de lloguer social properament. "Seria bo esperar a la trobada per incloure alguns dels temes que s'hi tractaran", ha detallat Sibina.

Per altra banda, la cupaire ha dit que l'Ajuntament haurà de definir "el procediment" que seguirà en tots els habitatges de la borsa municipal d'habitatge que estiguin ocupats. El tinent d'alcalde de Territori, Àlex Barceló, ha garantit que treballen per "no posar a ningú en una situació conflictiva". En aquest sentit, Barceló ha recordat que el consistori de Salt "no té la capacitat" de reformar els 80 pisos que recentment ha adquirit de forma simultània i per tant, les obres es faran de forma progressiva.

Això dona marge a les famílies que estan ocupant alguns dels pisos que formen part de la borsa d'habitatge i el regidor ha avançat que buscaran "solucions personalitzades en cada cas".

Tot i així, Barceló ha remarcat que "en cap cas ocupar pot passar al davant de la gent que fa anys que espera per tenir un pis de protecció oficial". "No es pot legitimar allò que és il·legítim", ha afegit el tinent d'alcalde.

Per la seva banda, la portaveu d'IpS-CUP ha insistit que l'Ajuntament de Salt va "pel bon camí" a l'hora d'ampliar la borsa municipal d'habitatge i valoren positivament les accions preses. Tot i així, creuen que les coses es podrien haver fet millor. Ara, demanen que l'Ajuntament informi a les famílies que ocupen els pisos de quins seran els propers passos que seguiran, perquè aquestes estan en situació d'"angoixa".

El motiu és que l'Ajuntament de Salt va entregar una carta a totes les famílies avisant que havien de marxar del pis que ocupaven en un màxim de dos mesos. En la missiva, instava als afectats a anar a l'oficina municipal d'habitatge per trobar una solució. Tot i així, Barceló ha assegurat que hi ha algunes famílies que no hi han anat i, per això, els tècnics municipals no poden resoldre els seus casos.

Àlex Barceló ha lamentat que "potser hi ha algú que assessora a les famílies de forma equivocada" i els demana que no vagin a l'oficina d'habitatge. "Nosaltres seguirem treballant perquè la gent tingui sortides", ha conclòs Barceló.