19 de febrer de 2021
19.02.2021
Diari de Girona

Nous disturbis a Girona després de la protesta proHasél

De moment la policia ha detingut a dues persones

19.02.2021 | 20:05
Nous disturbis a Girona després de la protesta proHasél

La tercera manifestació per l'alliberament de Pablo Hasél aquesta setmana a Girona, convocada pels CDR, ja tornat a desembocar en disturbis entre la policia i els manifestants.

La manifestació, convocada pels CDR i a la que s'hi han adherit els estudiants en vaga, ha aplegat unes 500 persones, segons la Policia Municipal i Mossos d'Esquadra . D'inici s'han concentrat a la plaça del Lleó, on volien pintar un macromural, però la policia ha requisat el material abans de començar la concentració. Des d'allà, s'han dirigit a la seu de la Generalitat, on han realitzat pintades als vidres amb frases com "Mort al Borbó" i "llibertat Pablo Hasél".

Els incidents han començat a l'arribada als jutjats, quan s'han començat a llançar petards i pedres cap al cordó policial. S'han creat les primeres barricades al davant la plaça Jaume Vicenç Vives, i s'ha produït la primera càrrega policial que els ha empès cap a la Copa. Allà, han incendiat uns contenidors. La policia ha seguit avançant i han carregat altra vegada, dividint el grup en dues parts.

{C}

{C}

De moment la policia ha confirmat dues detencions pels disturbis. El diputat de la CUP, Dani Cornellà, ha denunciat que ha rebut un cop de porra al cap mentre demanava a la policia que no fes mal a un dels detinguts. L'alcalde de Celrà s'ha dirigit a un centre sanitari per ser atés.

De la zona de la copa, els grups han tornat al Barri Vell, on han tornat a carregar contra la seu de La Caixa del carrer Santa Clara, que ja havia estat objecte de protestes el dimarts. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook