Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona per estafar més de 21.000 euros rellogant pisos amb documentació falsa.

També se l'acusa de robar diners de comptes d'un company de pis i de dues exparelles i d'una comissió de festes.

L'arrestada pels agents de la comissaria de Girona és una dona de 23 anys, de nacionalitat romanesa i veïna de la ciutat. Se l'acusa de ser la presumpta autora dels delictes d'estafa, d'apropiació indeguda i de falsificació de documents públics.

La detinguda va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat.

Immobiliàries i particulars

El dia 16 de febrer, els Mossos d'Esquadra arran dels contactes professionals que mantenen els agents amb els diferents comerços de la ciutat, es va esbrinar que hi havia una dona que cometia estafes a Girona, les quals van afectar agències immobiliàries i propietaris de pisos que gestionaven aquestes, i també a coneguts de la presumpta estafadora.

Durant les indagacions els agents van constatar que la dona havia signat contractes de pisos de lloguer, aportant nòmines i justificants de pagament falsos. Quan tenia el contracte de lloguer signat no pagava cap rebut ni tampoc els subministraments de l'habitatge. A més, rellogava habitacions dels habitatges a persones del seu entorn a les quals cobrava els diners per avançat.

Documents manipulats

Amb aquest modus operandi la dona va arribar a emetre justificants per valor de fins a 5.253 euros en conceptes de lloguers, essent els principals perjudicats els propietaris dels pisos. Quan la dona era reclamada pels impagaments, aportava justificants manipulats informàticament.

2.000 euros de factures

Durant la investigació, els Mossos també vam comprovar que la detinguda també havia comès diversos delictes d'apropiació indeguda. Concretament, aprofitant que era la titular d'un compte bancari de la comissió de festes d'una entitat del Gironès, es va transferir 2.000 euros simulant el pagament de dues factures a diferents empreses.

Es dona la circumstància que anteriorment la dona ja havia realitzat altres transferències fraudulentes al seu compte bancari des de comptes d'un company de pis i de dues exparelles seves. En total, en aquests tres casos va aconseguir il·legalment 10.050 euros. La policia també té coneixement del furt de 1.000 euros a un company de pis mentre aquest es trobava fora de l'habitació.

La detinguda, amb nombrosos antecedents per delictes similars, va passar el dia 17 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat.