La ciutat de Girona ha acollit una nova manifestació per demanar l'alliberament del raper lleidatà Pablo Hasél.

Uns 200 manifestants en suport de Hasél s'han aplegat aquest dilluns al vespre a la plaça U d'octubre de la ciutat de Girona. Des d'allí, s'ha iniciat una marxa que ha recorregut la Gran Via Jaume I, ha passat per davant dels jutjats i ha seguit pels carrers del Barri Vell en direcció a la delegació de la Generalitat de Catalunya. A la seu governamental, s'ha llegit un manifest en favor de la llibertat d'expressió, s'ha reclamat l'amnistia i s'ha exigit la dissolució de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra. Al mateix temps, s'han enganxat cartells a les vidrieres de l'edifici que demanaven l'absolució de Marcel Vivet. La mobilització, encapçalada en tot moment per una pancarta amb el lema "Escac i mat al règim #llibertatHasel", ha acabat sense incidents i amb poca presència policial durant el seu recorregut.

Des de dimarts passat, Girona ha acollit diverses marxes de suport a Hasél i, en algunes d'elles, les concentracions van acabar amb disturbis.

A Barcelona, protesta contra els Mossos

Unes 400 persones han protestat a Barcelona contra els antidisturbis dels Mossos d'Esquadra i en suport a Hasél. És la setena nit de manifestacions a la ciutat comtal després de la detenció del raper. Els manifestants han cridat lemes com "Brimo dissolució", "Catalunya antifeixista" i "Llibertat Pablo Hasél".