Les associacions de veïns de Sant Narcís i Santa Eugènia de Girona han afirmat, en un comunicat conjunt, que estan «preocupades» pels robatoris . Per això, diuen que molts veïns tenen «por» de passar pel parc Central i altres carrers de la zona.

Les dues entitats asseguren que els incidents es produeixen «diàriament», i mostren la seva preocupació perquè temen que la situació s'està «normalitzant». Recorden, per exemple, les baralles que es van produir la setmana passada a la zona del parc Central de Girona, on en un mateix dia hi va haver dos incidents en els quals van intervenir la Policia Municipal i els Mossos. En quatre hores es van detenir sis persones que tenien una edat d'entre 19 i 32 anys i, majoritàriament, amb antecedents.

En aquest sentit, els veïns de Santa Eugènia i Sant Narcís denuncien que, a banda de les dues baralles, un noi va ser «apallissat» quan li robaven el mòbil,a prop del pavelló de Santa Eugènia. Les dues associacions expliquen que «el van arrossegar per terra i li van ventar puntades de peu i cops de puny», i afegeixen: «El més greu, en una hora en què hi ha molta gent i cotxes pel carrer, és que ningú es va aturar per ajudar-lo».

Aquella setmana hi va haver dues baralles al parc Central. En una es van produir quatre detencions després del desplegament d'una vintena d'unitats dels Mossos d'Esquadra al carrer Bisbe Sivilla. En l'altra, se'n va detenir dues després d'una baralla a la plaça Joan Brossa

Contenidors cremats

Contenidors cremats D'altra banda, les associacions de veïns alerten que les hortes de Santa Eugènia són un altre punt vulnerable, ja que s'estan produint «robatoris i desperfectes» als diferents horts. També recorden que a Santa Eugènia s'han cremat contenidors i que «cada dia» es produeixen robatoris amb violència.