08 de març de 2021
08.03.2021
Diari de Girona

Homenatjaran els sanitaris il·luminant de verd la Catedral de Girona

La iniciativa, d'una empresa privada, es farà el pròxim 13 de març i des del Bisbat l'han rebut amb «bons ulls»

08.03.2021 | 00:02
Homenatjaran els sanitaris il·luminant de verd la Catedral de Girona

El pròxim dissabte 13 de març la Catedral de Girona quedarà il·luminada de verd durant un total de tres hores seguides. En concret, la façana de pedra de «l'emblemàtic i representatiu» temple gironí es tenyirà d'aquest color «esperança» des de les set de la tarda fins al toc de queda, a les deu de la nit.

El motiu principal d'aquesta iniciativa és homenatjar tots els sanitaris que fa un any que «lluiten contra la pandèmia», però sense deixar de banda els milers de víctimes del coronavirus, així com els familiars de totes aquestes persones.

Concretament, es tracta d'una iniciativa que ha tingut l'empresa d'esdeveniments Decom Audio i que des del Bisbat i la Catedral de Girona han vist amb «bons ulls». El gerent de la companyia, Eduard Calpe, explica que van decidir-se precisament per la Catedral de Girona perquè es tracta d'un punt «referent i emblemàtic» de la demarcació.

Així mateix, Calpe assenyala que han volgut fer coincidir la il·luminació amb el primer aniversari de la declaració de l'estat d'alarma, el 13 de març de 2020, quan es va implementar el confinament domiciliari, i que és una bona manera de «reconèixer la tasca» dels sanitaris.

En referència al color elegit, el gerent de l'empresa explica que, malgrat que el blanc és el color que identifica els professionals de la salut, han optat per tenyir la catedral de verd perquè «és el color de l'esperança». «Volíem retre un homenatge al personal sanitari, però també llançar un missatge d'esperança a la societat», detalla Calpe.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook