Un conductor d'un cotxe va envestir aquest dilluns un ciclista i, posteriorment, ell i els dos ocupants del vehicle el van amenaçar i agredir i van fugir deixant-lo ferit al carrer Major de Salt. La Policia Local ha localitzat el xofer del cotxe i l'ha denunciat. L'entitat Mou-te amb Bici és qui ha denunciat els fets a la policia i reclama zona 30 a tota la vila.

Els fets es van desencadenar el dia 8 de març al carrer Major de Salt i el ciclista ferit, d'uns 40 anys, va patir lesions lleus. Però segons l'entitat Mou-te amb Bici pateix estrès posttraumàtic i va rebre amenaces de mort per part dels agressors.

L'incident es va produir al carrer Major, quan un cotxe va començar a tocar el clàxon reiteradament. El ciclista estava circulant pel vial, on només es pot anar a fins a 30 quilòmetres per hora i només té un sentit de circulació. Però el conductor del cotxe el va voler avançar i, en aquell moment, el va envestir per darrere. El va fer caure a terra, va patir contusions lleus i després es van produir les amenaces. Segons la denúncia de Mou-te amb Bici, va ser llavors quan del vehicle en van sortir el conductor i dos acompanyants i el van agredir i amenaçar de mort. Li van donar un cop amb amb el retrovisor i el van fer caure a terra. Arran dels fets, va patir lesions i va haver de ser atès pel SEM.

Després de l'agressió, el conductor i els dos ocupants van fugir del lloc dels fets. A partir d'aquí, l'entitat Mou-te amb Bici va denunciar els fets a la Policia Local, que ja ha localitzar el conductor del turisme que va causar l'accident i les lesions al ciclista.

Per aquest motiu, la Policia Local ha obert diligències i ha denunciat el presumpte autor dels fets, a qui acusa de tres delictes: conducció temerària, danys i lesions lleus. Les diligències es trametran al jutjat.

Recollida de firmes

Recollida de firmes L'entitat gironina Mou-te en Bici lamenta els fets i recorda que han tingut lloc en plena campanya de recollida de signatures per pacificar el trànsit a Salt arran de la mort d'una ciclista el dia 18 de febrer atropellada per una motocicleta, un sinistre mortal que va avançar Diari de Girona i que va acabar amb la vida d'una dona de 76 anys, l'endemà dels fets i després d'ingressar a l'hospital Josep Trueta de Girona.

Arran dels dos sinistres, Mou-te amb Bici reitera la seva petició de zona 30 a tota la vila i la necessitat d'una campanya d'informació i conscienciació de la normativa en zones 30. De fet, el carrer Major, com recorda l'entitat, és un carrer limitat a 30 km/h i les bicicletes han d'anar pel centre de la calçada; sobretot per evitar accidents com els que es produeixen sovint per l'obertura de portes dels vehicles, denuncia l'entitat.