12 de març de 2021
12.03.2021
Diari de Girona

Aprovat el projecte per construir una vorera que unirà els barris de Torre Gironella i de les Pedreres

Es tracta d'una proposta veïnal realitzada en el marc dels pressupostos participats i tindrà un pressupost de 314.472,71 euros

12.03.2021 | 16:32
Estat actual i imatge virtual de l'espai amb la nova vorera

L'Ajuntament de Girona ha aprovat avui per Junta de Govern Local el projecte de construcció d'una vorera que uneixi els barris de Torre Gironella i de les Pedreres. L'objectiu és millorar la cohesió de la ciutat en aquest entorn urbà, fent-la més amable i transitable per a la ciutadania. El pressupost general de les obres de la vorera és de 314.472,71 euros.

Les actuacions responen a la demanda veïnal realitzada a través dels pressupostos participats del 2017 i 2018 al barri de Torre Gironella i que havia estat sol·licitada també pels veïns i veïnes de les Pedreres. "La proposta presenta una intervenció singular i original que resol de forma atractiva tots els aspectes que demanava l'encàrrec", afirma Lluís Martí, tinent d'alcaldia i regidor d'Urbanisme i Activitats.

Les obres consistiran en la construcció d'una vorera, elevada 15 cm respecte a la carretera, situada al marge esquerre en el sentit ascendent de la pujada de la Torre d'Alfons XII. També se soterrarà la xarxa d'enllumenat públic i se substituirà la canonada de fibrociment de la xarxa d'aigua potable en aquest tram. A més, s'instal·larà nou mobiliari urbà i s'aplicarà una senyalització adequada per tal de millorar la imatge urbana de l'indret.

El projecte inclou dues fases que s'executaran, però, en el mateix moment: el tram de les Pedreres que va des de la cruïlla amb el carrer de Bellavista fins a la Torre d'Alfons XII i el tram de Torre Gironella que va des de la Torre d'Alfons XII fins a la cruïlla amb el carrer dels Merlets.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit