L'Ajuntament de Girona ha aprovat avui per Junta de Govern Local el projecte de construcció d'una vorera que uneixi els barris de Torre Gironella i de les Pedreres. L'objectiu és millorar la cohesió de la ciutat en aquest entorn urbà, fent-la més amable i transitable per a la ciutadania. El pressupost general de les obres de la vorera és de 314.472,71 euros.

Les actuacions responen a la demanda veïnal realitzada a través dels pressupostos participats del 2017 i 2018 al barri de Torre Gironella i que havia estat sol·licitada també pels veïns i veïnes de les Pedreres. "La proposta presenta una intervenció singular i original que resol de forma atractiva tots els aspectes que demanava l'encàrrec", afirma Lluís Martí, tinent d'alcaldia i regidor d'Urbanisme i Activitats.

Les obres consistiran en la construcció d'una vorera, elevada 15 cm respecte a la carretera, situada al marge esquerre en el sentit ascendent de la pujada de la Torre d'Alfons XII. També se soterrarà la xarxa d'enllumenat públic i se substituirà la canonada de fibrociment de la xarxa d'aigua potable en aquest tram. A més, s'instal·larà nou mobiliari urbà i s'aplicarà una senyalització adequada per tal de millorar la imatge urbana de l'indret.

El projecte inclou dues fases que s'executaran, però, en el mateix moment: el tram de les Pedreres que va des de la cruïlla amb el carrer de Bellavista fins a la Torre d'Alfons XII i el tram de Torre Gironella que va des de la Torre d'Alfons XII fins a la cruïlla amb el carrer dels Merlets.