L'Ajuntament de Girona, a fi de connectar el carrer de la Universitat de Cervera amb el parc del Migdia. Ahir, l'alcaldessa, Marta Madrenas, va encapçalar l'acte de possessió i ocupació dels darrers habitatges que quedaven per fer. La junta de govern havia aprovat el projecte a finals de juliol.

Tots ells formen part de l'àmbit situat a l'encreuament entre el carrer de la Universitat de Cervera i el de la Universitat de Montpeller. El següent pas, doncs, és iniciar el procés de licitació de les obres d'enderroc d'aquests edificis. Un cop estiguin adjudicades, l'actuació s'haurà de fer en un termini de cinc mesos.

Així, l'enderroc permetrà donar continuïtat a la trama urbana d'aquesta zona de Pla de Palau - Sant Pau i millorar la mobilitat dels veïns del barri. «Estem a la part final d'un procés que ha sigut llarg però, que haurà valgut la pena, perquè amb la nova connexió esponjarem urbanísticament un sector del barri de Pla de Palau - Sant Pau, facilitant l'accés al parc del Migdia i guanyant espai públic per als veïns i veïnes i per a la circulació», va afirmar el tinent d'alcaldia i regidor d'Urbanisme, Lluís Martí.

«Un cop hem signat les expropiacions, l'objectiu ara és tirar endavant la licitació de l'obra perquè aquesta millora sigui una realitat el més aviat possible», va explicar Martí.

Urbanització del nou carrer

El projecte d'enderrocament inclou també la urbanització del carrer resultant, que travessaria del carrer de la Universitat de Montpeller al carrer de Pau Vila i Dinarés. A més, es delimitaran els dos solars que quedarien a banda i banda de la via. En aquests espais, el consistori preveu la construcció de dos nous blocs d'habitatges de promoció pública. Aquest projecte dona compliment al Pla General d'Ordenació Urbana.