16 de març de 2021
16.03.2021
Diari de Girona

Girona canvia el vaixell de la plaça del «Barco» de Santa Eugènia

Ahir es van retirar els jocs infantils que estaven en mal estat i els nous seran de temàtica marinera i accessibles

15.03.2021 | 23:15
Un camió retira una part dels jocs infantils

L'Ajuntament de Girona va retirar ahir al matí el vaixell i la resta de jocs infantils de la plaça de Santa Eugènia per millorar-ne l'accessibilitat i la seguretat. Els jocs eren antics i havien sofert molt desgast, fet que podia suposar un perill per als usuaris, segons l'Ajuntament. A més, ja s'hi havien fet nombroses reparacions, de manera que els serveis tècnics de Mobilitat i Via Pública van considerar adient substituir tot el conjunt per un de nou.

La renovació dels jocs ja està en marxa i s'efectuarà en el termini d'un mes, aproximadament. Concretament, se substituiran els elements que hi havia fins ara per uns altres de semblants, mantenint la temàtica marítima que popularment dona nom a la plaça. També s'aprofitarà per instal·lar-hi jocs inclusius, adaptats a infants amb discapacitat.

«Estem fent renovació de jocs infantils en molts punts de Girona, però aquest és un dels casos més emblemàtics de la ciutat i per això hem volgut ser molt curosos, mantenint la temàtica del vaixell, però amb jocs nous i moderns. Estem segurs que l'actuació serà una millora per al barri, ja que, a més, hi posarem jocs inclusius per a infants amb discapacitat», ha explicat la regidora de Mobilitat i Via Pública, Marta Sureda.

El nou vaixell comptarà amb tobogans, un rocòdrom, una xarxa de grimpar, panells lúdics, o una zona de reunió a la part baixa, i es col·locarà paviment de seguretat amb graveta a les zones on hi hagi més altura. La molla en forma de veler serà d'integració, igual que el gronxador mixt, que disposarà d'un seient pla i d'un altre d'adaptat. El valor estimat del contracte és de 14.990 euros (IVA exclòs).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit