Diverses desenes de persones convocades per entitats en defensa de l'ús de la bicicleta van participar ahir al matí, a Salt, en un acte per reclamar la pacificació del trànsit i per recordar Rosa Panosa, la dona que va morir atropellada fa unes setmanes a la vila.

L'acte va començar a les onze del matí al pavelló municipal d'esports. Els presents, membres de col·lectius com l'Ateneu Popular Coma Cros, Mou-te en Bici i Massa Crítica, però també persones a nivell individual, van anar en marxa lenta fins al punt on es va produir l'atropellament mortal. Molts anaven a peu, però d'altres en bicicleta.

Un cop van arribar a l'indret de l'accident, la cruïlla entre el carrer Doctor Ferran i l'avinguda de la Pau, van col·locar-hi una bicicleta blanca, un element que Mou-te en Bici posa en llocs on s'ha matat una persona que anava en bicicleta. Panosa, de 76 anys, va quedar ferida greu pel xoc i va morir a l'hospital.

Els presents en la convocatòria d'ahir van reclamar la fi de la «impunitat» enfront a la «violència vial». En aquest sentit, van demanar que hi hagi «tolerància zero» cap a les persones que cometin infraccions de trànsit que provoquin la mort de ciclistes. Hi havia diverses pancartes reclamant la pacificació del trànsit a Salt i la petició que tots els carrers tinguin un límit màxim de velocitat de 20 i 30 quilòmetres per hora.