El Palau Firal de Girona serà un punt de vacunació massiva, tant bon punt el departament de Salut ho consideri neecessari. L'Ajuntament de Girona ja ha fet la proposta a la Generalitat, segons ha avançat Catalunya Ràdio. Arreu del territori català s'estan cedint grans equipaments públics per accelerar la campanya de vacunació tant bon punt sigui possible. Figueres, Blanes (Selva) i Olot proposaran aviat la cessió d'equipaments esportius municipals sempre que no interfereixin amb l'activitat esportiva que s'hi hagi programat.

El Departament de Salut treballa amb la previsió que la meitat de la població catalana hagi rebut al juny "almenys una dosi" de la vacuna contra la covid. Així ho va explicar ahir el secretari general de Salut, Marc Ramentol, que va afegir que un 30% ja tindran les dues dosis. A més, va afirmar que si es compleixen els compromisos d'enviament de vacunes, es podria arribar al 70% de la població immunitzada "abans d'acabar l'agost".

La Generalitat ha anunciat avui en roda de premsa com serà la vacunació massiva, que s'iniciarà la setmana que ve. Entre els recintes pactats amb diversos ajuntaments es troben la Fira de Barcelona, la de Cornellà, el Palau d'Esports de Tarragona, el Palau Firal de Manresa, o el recinte El Sucre, de Vic. En cas que el nombre de vacunes ho permeti, la Generalitat ha reservat el Camp Nou i La Farga de l'Hospitalet.

L'estratègia de vacunació ha estat presentada pel vicepresident en funcions, Pere Aragonès i la consellera de Salut Alba Vergés. Salut té la intenció de començar a vacunar a demà a la població general entre 60 i 65 anys amb AstraZeneca, tot i que Vergés denuncia que només han rebut 16.000 de les 60.000 dosis de la vacuna previstes per aquesta setmana.

Pel que fa a la població d'entre 70 i 79 anys, Salut té previst començar a vacunar «cap el dilluns 5 d'abril», data en que es preveu que arribin «bastants dosis de vacunes», segons afirmen fonts de l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (Aificc).