L'Ajuntament de Gironaal voltant de dos casos d'ús de tecnologies que ja tenen un impacte en la societat actual i que generen un interès creixent entre la ciutadania. Les xerrades tractaran, per una banda, de la tecnologia de blocs o blockchain, concretament de l'aplicació d'aquest concepte en l'aparició de criptomonedes i, per l'altra, de l'accés a les dades obertes i de com utilitzar-les per fer arribar informació d'utilitat als ciutadans i ciutadanes. Les propostes s'han impulsat a través del Laboratori Social d'Innovació del Girona Emprèn.

«Tenim molt clar que les noves tecnologies és un dels sectors més potents quan parlem de dinamització econòmica i creació d'ocupació, per això des del consistori volem posar a disposició del conjunt de la ciutat eines per entendre i aprofitar tots els canvis que ja s'estan produint. Les criptomonedes i les dades obertes són dos camps específics on hi ha molt recorregut per fer, per això hem cregut necessari organitzar aquestes xerrades, que són obertes a tothom qui hi estigui interessat», ha explicat la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana.

La primera de les conferències (8 d'abril), debatrà sobre la proliferació de criptodivises o criptomonedes, i anirà a càrrec del Blockchain Business Developer i expert local en Bitcoin Arnau Ramió. Portarà per títol «Bitcoin i la irrupció de les criptomonedes»,

La segona xerrada, (15 d'abril), porta per títol «Dades obertes: una oportunitat davant els reptes de la societat», i anirà a càrrec de l'analista i estadístic Gerard Gimenez, que ha utilitzat les dades obertes amb finalitats divulgatives. Durant la crisi de la covid-19, Gimenez ha difós des del seu perfil a Twitter i des del seu blog informació detallada i rigorosa de la tendència de contagis al territori gràcies a l'accés a dades públiques obertes.