26 de març de 2021
26.03.2021
Diari de Girona

Els Mossos detenen sis homes per abusar sexualment de tres menors a canvi de diners i drogues a Girona

Els fets es produïen en dos pisos de l'Avinguda Sant Narcís i del carrer del Carme · La investigació va començar a finals de 2020 quan un home va deixar una menor drogada a urgències i va fugir

26.03.2021 | 13:59
Els Mossos han detingut un grup de sis homes

Els Mossos d'Esquadra han detingut sis homes per abusar sexualment de tres menors a canvi de diners i drogues a Girona.

Els fets es produïen en dos pisos de l'Avinguda Sant Narcís i del carrer del Carme.

La investigació va començar a finals del 2020 quan un home va deixar una menor drogada a urgències d'un hospital i va fugir

Els arrestats són sis homes, d'entre 19 i 42 anys, de nacionalitats espanyola, portuguesa i dominicana, veïns de Girona. A qui s'acusa de ser eks presumptes autors d'abusos sexuals a menors, inducció de menors a l'abandonament del domicili, omissió del deure de socors, exhibicionisme i delictes contra la salut pública.

Agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria Girona van detenir els individus el 18 de març però, la investigació continua oberta i no es descarten més arrestos.

Els detinguts, la majoria amb antecedents, van passar el dia 19 de març a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Girona, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Una noia abandonada a Urgències

La investigació es va iniciar el desembre de 2020 quan els Mossos van tenir coneixement que un home havia deixat una menor, amb símptomes d'intoxicació per drogues, a les urgències d'un hospital de Girona i havia fugit del lloc.

Fruit de les inspeccions policials, els agents van saber que la noia es trobava escapolida d'un centre terapèutic i educatiu del Berguedà. A més, van esbrinar que habitualment freqüentava un pis situat a l'Avinguda Sant Narcís de Girona on es reunien toxicòmans.

Prostitució

Gràcies a la col·laboració ciutadana i les indagacions policials, els Mossos van constatar que al pis i en un altre situat al carrer del Carme es consumien i venien substàncies estupefaents així com es promovia, afavoria i es facilitava la prostitució.

Durant la investigació, els Mossos van identificar un grup de sis persones, els quals vivien en aquests dos pisos, i que havien mantingut relacions amb tres menors, que anaven habitualment a aquests domicilis, a canvi de diners, droga o alcohol.

A més, un dels detinguts s'encarregava de publicar anuncis en pàgines de contacte per facilitar les trobades.

Els agents van detenir el passat 18 de març els sis homes, però la investigació es manté oberta.

Els detinguts, la majoria amb antecedents, van passar a disposició del Jutjat de guàrdia de Girona, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook