La Unitat de Mama de l'hospital Santa Caterina de Salt (SESPM). Aquesta distinció reconeix els serveis, els protocols, l'experiència i expertesa dels professionals, la formació i investigació que es fa i la qualitat assistencial en el seguiment dels pacients.

La SESPM és la societat científica de referència a l'estat espanyol i a l'hora de donar aquests certificats d'excel·lència estudia la documentació rebuda i també valora el funcionament de la unitat de manera presencial. La Unitat de Mama del Santa Caterina atén, de mitjana, uns 130 pacients amb càncer de mama

La Unitat de Mama està formada per professionals de diversos àmbits. En ella hi treballa personal d'infermeria, tècnics en radiologia i especialistes dels serveis d'Anatomia Patològica, Ginecologia, Oncologia Mèdica, Radioteràpia, Radiologia, Medicina Nuclear, Cirurgia Plàstica i Psicooncologia.

Tots els casos de sospita de càncer de mama es deriven a aquesta unitat de l'hospital Santa Caterina a través del diagnòstic ràpid de càncer. Una vegada es confirma la patologia, cada cas és avaluat per un comitè expert en aquests malaltia en les reunions setmanals que tenen. A més, també es discuteixen els casos que presenten un diagnòstic de caràcter dubtós, els que demanen una segona opinió o els que requereixen cirurgia.