09 de abril de 2021
09.04.2021
Diari de Girona

Girona s'afegeix a la campanya de sobirania fiscal de l'ANC i ingressarà l'IVA a l'Agència Tributària Catalana

08.04.2021 | 23:47
Girona s'afegeix a la campanya de sobirania fiscal de l'ANC i ingressarà l'IVA a l'Agència Tributària Catalana

L'Ajuntament de Girona ha comunicat a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) que s'afegeix a la campanya anomenada #JoPagoaCatalunya i que promou la sobirania fiscal.

D'aquesta manera, el consistori ingressarà els impostos corresponents de l'IVA a l'Agència Tributària Catalana, tot i que posteriorment els diners han d'acabar a les arques de l'Estat. 

Amb aquesta decisió, la ciutat de Girona es converteix en la primera capital de província a Catalunya que opta per adherir-se a aquesta iniciativa, que està impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana.

La decisió es farà efectiva en el moment en què l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, signi el decret d'alcaldia que així ho certifiqui, segons ha informat l'ANC en un comunicat.

Girona segueix les passes d'altres ciutats importants que també han apostat per la campanya impulsada per l'ANC, com per exemple Igualada, Vic, Torelló o Falset.

L'entitat independentista ha reactivat aquesta iniciativa amb motiu de la liquidació d'impostos del primer trimestre de l'any 2021. D'aquesta forma, l'ANC pretén empènyer el Govern a «enfortir l'Agència Tributària de Catalunya», indiquen des de l'entitat.

Des de l'ANC assenyalen que es tracta d'una «eina d'estat indispensable» perquè gestiona un volum important de recaptació i d'informació tributària.

A través d'aquesta iniciativa, l'entitat considera que l'administració catalana «estarà preparada per afrontar amb més garanties la culminació del procés d'independència quan arribi el moment».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook