Els casals d'estiu de l'Ajuntament de Girona sumaran 400 places noves per a aquest estiu respecte a l'oferta de l'any passat. És un 13% més, situant-se de nou als nivells de l'oferta prepandèmica de 2019. El vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats, i el regidor d'Educació, Àdam Bertran, van donar a conèixer ahir l'oferta dels casals per l'època estival de 2021. En total, hi haurà 36 casals el juliol i 6 a l'agost repartits en els diferents barris de la ciutat, que funcionaran amb grups de deu nens i nenes, prioritzant les activitats a l'exterior i complint la normativa sanitària que indiqui el Procicat.

Igual que l'any passat, les taxes estaran reduïdes en un 25% respecte dels preus de 2019. L'objectiu és donar una major facilitat i accessibilitat al servei a les famílies, per ajudar-les a fer front a l'impacte econòmic de la pandèmia. Les preinscripcions es podran fer de 12 al 25 d'abril en format telemàtic a través de la web dels casals de l'Ajuntament. Per a aquelles famílies que ho necessitin, també es podrà fer el tràmit a biblioteques i centres cívics.

En total, enguany s'ofertaran 3.082 places, que es concentraran sobretot en els casals de juliol, tot i que alguns també tindran lloc el mes d'agost. Estan dirigits a infants i joves de 4 a 17 anys.

Participació de 22 entitats

«Aquest model compta amb la participació de 22 entitats de lleure, esportives, culturals i agrupaments escoltes, entre d'altres; i té com a objectiu final la promoció de la cohesió social i l'equilibri territorial», va assegurar Bertran. Enguany el programa municipal es gestiona des del Servei d'Educació, però dona continuïtat al model consolidat fins ara des del Servei de Joventut. El titular d'Educació va afirmar que traspàs «ha de permetre continuar treballant en l'educació no formal amb mirada d'Educació 360, promovent l'equitat, el treball en xarxa i la connexió d'aprenentatges». L'objectiu, segons va comentar Bertran, és mostrar que «l'educació no fa vacances, i que l'Ajuntament disposa de tot un seguit de recursos tot l'any per garantir que tothom hi té accés, d'una manera transversal i equitativa».

Donar continuïtat al curs escolar

«Un any més s'està treballant amb les escoles per detectar quins són els àmbits en els quals poden tenir més necessitats i interessos els infants i les persones joves, per donar-hi continuïtat durant l'estiu o poder-hi respondre amb l'oferta de casals», va assenyalar el vicealcalde, Quim Ayats.

L'oferta posa l'accent «en aspectes com la llengua, l'expressió artística, els hàbits, la gestió de les emocions, reforçar la socialització i la comunicació, la creativitat, la salut i l'exercici físic, i poder oferir als infants l'oportunitat d'adquirir habilitats socials i competencials», va explicar Ayats.