L'Ajuntament de Gironaque hi ha a la ciutat per exemplars d'espècies autòctones. De moment ja s'ha començat a aplicar un tractament específic en diverses zones de gespa del barri de Montjuïc i a partir d'aquest mes d'abril es durà a terme el gruix de les actuacions, centrades en l'aplicació d'herbicida als arbres ornamentals de diversos carrers i parcs propers als rius.

Concretament, en els propers dies es posaran en marxa tractaments localitzats d'herbicida mitjançant una injecció al tronc en arbres de la plaça de Sant Ponç, del carrer de l'Esport, del carrer del Pont de la Barca, de l'avinguda de França, de la plaça de l'Assumpció, del carrer de Lepant, del carrer d'Oviedo, de la plaça de Manuel Vázquez Montalbán, del carrer de Portlligat, de la Pujada de la Barrufa, del carrer de la Torre de Sant Joan, de l'entrada a la plaça dels Germans Sàbat, del carrer de Josep Maria Prat i Roca, del Castell de Montjuïc, del Turó de la Bateria o de la riba de la riera de Galligants.

Injecció d'herbicida

La previsió de l'Ajuntament és que, en el termini de dos o tres mesos després de la injecció de l'herbicida, els arbres tractats es puguin talar i retirar. Posteriorment, durant els mesos de novembre i desembre, es replantarien arbres d'espècies autòctones a les voreres i places de la ciutat que es consideressin oportunes.«És evident que hi ha hagut una evolució en la gestió dels arbres de la ciutat, perquè ara prioritzem aspectes ambientals i de sostenibilitat per davant d'altres factors que, anys enrere, feia que s'haguessin plantat arbres d'espècies exòtiques que acaben portant problemes als nostres hàbitats. Per això creiem que cal anar actuant i substituir-los per arbres nous, autòctons, que, més enllà de les funcions ornamentals, també aportaran valor afegit per a la biodiversitat present en el nostre entorn urbà», ha explicat el regidor de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona, Martí Terés.

23.000 euros per la segona fase

23.000 euros per la segona fase Durant la primera fase del projecte, els anys 2017 i 2018, es van eliminar 203 arbres, es van tractar 420 m?2; de zones verdes amb rebrots i es van replantar 56 arbres. En aquesta segona, prevista per als anys 2021 i 2022, es talaran 211 arbres, es tractaran més de 2.000 m?2; de rebrots i es plantaran 16 exemplars d'arbrat autòcton.

La segona i darrera fase del pla ha estat adjudicada a la Fundació Mas Xirgu per un valor de 23.845,87 euros, IVA inclòs.