22 de abril de 2021
22.04.2021
Diari de Girona

El jutjat absol un conductor del delicte d'intent d'atropellar un policia a Girona

El condemna a pagar 1.440 euros de multa per desobediència en saltar-se un control en el toc de queda

21.04.2021 | 23:21
El jutjat absol un conductor del delicte d'intent d'atropellar un policia a Girona

El jutjat ha condemnat un conductor que va saltar-se el toc de queda i va intentar fugir quan va trobar-se amb un control de la Policia Municipal de Girona. Els fets van passar el 20 de desembre a la nit, a la rotonda que entronca la C-65 amb l'entrada a la ciutat per l'Avellaneda. L'infractor s'enfrontava a 4 anys de presó per atemptat a agent de l'autoritat. La Fiscalia sostenia que l'acusat va accelerar de cop amb intenció d'atropellar un caporal. La sentència, però, conclou que en realitat volia «fugir del lloc» i que el policia va poder apartar-se. Ho fa partint del que va dir l'acusat, a qui ha defensat l'advocat Jordi Colomer, però també en base al relat del caporal. Per això el condemna a 1.440 euros de multa per desobediència greu.

Els fets que ara el jutjat ha sentenciat van passar la nit del 20 de desembre de l'any passat. L'acusat, que ara té 39 anys, conduïa un cotxe on també hi anava el seu oncle. Tots dos s'estaven saltant el toc de queda imposat arran de la covid-19. Poc després de les onze de la nit, quan el cotxe enfilava l'entrada de Girona, es va trobar amb un control de la Policia Municipal. Segons sostenia la Fiscalia, quan el caporal i l'agent que feien el control el van voler aturar, el processat va «accelerar de cop» en direcció al caporal. «Va haver de saltar per aconseguir apartar-se i evitar que l'atropellés», relatava la Fiscalia.

El Jutjat Penal 2 de Girona, que és qui ha jutjat el cas, conclou, però, que el conductor no va voler atropellar el caporal. No només partint d'allò que l'acusat va declarar al judici, sinó també del que va relatar el mateix policia.

En base a aquestes declaracions, i també tenint en compte que el lloc on es feia el control era «espaiós» i tenia «un voral ample», la sentència afirma que no es pot concloure que l'acusat volgués atropellar el caporal. «És cert que quan va accelerar això va provocar que l'agent s'apartés del cotxe de manera instintiva, però en cap moment ha quedat acreditat que l'acusat no pretengués cap altra cosa que no fos fugir del lloc», subratlla el jutjat. Per això, la sentència absol l'acusat del delicte d'atemptat amb mitjà perillós. El condemna, això sí, per un de desobediència greu. Li imposa una multa de 1.440 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit