L'estudi clínic Obrir Girona, que vol provar l'eficàcia d'un passi digital 'covid-free', prepara una nova prova pilot a la ciutat de Girona. Després que hagi organitzat un cicle de sopars en restaurants, el proper dissabte 1 de maig ha programat unfestival de música electrònica per a 250 persones al Centre Cultural La Mercè. Els participants podran ballar sense distància de seguretat però amb la mascareta posada, excepte a l'hora de consumir a la zona de la barra.

Quirze Salomo, president del Centre Blockchain de Catalunya, ho ha avançat aquest diumenge al programa "Via Lliure" de RAC1: "Serà en un espai tancat, sense distàncies i amb mascareta. Com a la prova de l'Apolo, a la zona de barra et podràs treure la mascareta per consumir".

El festival La Mercè Electrònica, organitzat per Electrona, es farà el proper dissabte 1 de maig després que Salut hagi donat el vistiplau definitiu. Hi haurà cinc discjòqueis entre els quals Andrés Campo i Viviana Casanova. La festa començarà a les sis de la tarda i s'allargarà fins a les deu de la nit. No és pas la primera vegada que se celebra al Centre Cultural La Mercè. Abans de la pandèmia, ja s'havien celebrat diversos esdeveniments d'aquest tipus a l'espai gironí.

Per aconseguir el certificat caldrà que els assistents demostrin o bé que han passat la covid fa menys de tres mesos, o que estan vacunats o que hagin donat negatiu en un test d'antigen. Els testos i la resta de procediments per verificar-ho es poden fer en alguna de la trentena de farmàcies col·laboradores.

Com passa també amb els sopars, els assistents tindran una hora de marge per poder tornar a casa, encara que superin l'horari marcat pel toc de queda. Des de l'organització destaquen que el test d'antigen pot servir per anar a La Mercè Electrònica i posteriorment a sopar.

No es podrà fumar

Segons ha explicat a l'ACN el promotor de l'esdeveniment, Quim Riera, el bar estarà a la zona exterior que és a l'aire lliure. Allà els assistents podran prendre la consumició però no la podran entrar a dins de l'església on es fa l'espectacle. Tampoc es podrà fumar en cap dels dos llocs.

Riera ha reconegut que estan "molt satisfets" per l'aprovació de l'esdeveniment per part del Procicat i espera que sigui una ajuda als bars i discoteques que "tan malament ho estan passant des de fa un any". "Això il·lusiona, perquè ha costat molt. Estic segur que tot plegat ajudarà a aquest sector", ha remarcat.