28 de abril de 2021
28.04.2021
Diari de Girona

Absolen l'acusat de robar un matalàs d'una nau abandonada

El tribunal desestima el recurs de la Fiscalia i apunta que se'l va emportar «amb voluntat d'ús i no d'apropiació»

27.04.2021 | 23:51
L'exterior de les naus abandonades de la carretera Barcelona.

L'Audiència de Girona ha confirmat l'absolució d'un acusat de robatori per endur-se un matalàs de les naus abandonades de la carretera Barcelona de la ciutat el 15 de desembre del 2019. La Fiscalia l'acusava inicialment de robatori amb intimidació i amenaces però el jutjat penal 3 va concloure que no s'havia provat que, a l'hora d'emportar-se el matalàs, «exhibís cap arma». La Fiscalia va recórrer la primera sentència, ja absolutòria, sol·licitant que es condemnés el processat per un delicte lleu de furt. El tribunal de l'Audiència desestima el recurs i conclou que l'acusat «va agafar el matalàs amb l'objectiu de dormir a la casa que havia ocupat». Per això, sosté que va actuar «amb una voluntat d'ús i no d'apropiació».

El jutjat penal 3 de Girona va absoldre l'acusat, defensat pel lletrat Benet Salellas, de robatori amb intimidació i amenaces dels quals l'acusava la Fiscalia per haver-se endut, el 15 de desembre del 2019, un matalàs de les naus ocupades de la carretera Barcelona de Girona.

Al judici, el processat va explicar que va anar a les naus per buscar un matalàs per dormir i que en va agafar un «que no estava sent utilitzat per ningú». Un cop allà, l'acusat va explicar que una persona que dormia allà li va dir que no se l'endugués, però va negar que l'amenacés amb un ganivet per aconseguir emportar-se'l.

Malgrat no estar prescrit, l'Audiència apunta que tampoc el poden condemnar per un delicte lleu de furt.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook