La gossa Lola de la Unitat Canina de la Policia Municipal de Girona ha permès la detenció d'un home per tràfic de drogues. I és que el pastor alemany va localitzar aquest divendres passat, 23 d'abril, fins a 14 embolcalls de cocaïna ocults en un cotxe que els agents van fer aturar. Davant de la troballa, la policia va detenir el conductor. Es tracta d'un home de 35 anys, veí de la ciutat i amb antecedents i se l'acusa de ser el presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

La detenció es va realitzar en el marc d'un control dinàmic que tenia com a objectiu vetllar per les restriccions covid. El patrulla de proximitat que opera a la zona Güell-Devesa va aturar un vehicle cap a dos quarts de nou del vespre, al carrer de Caterina Alber i l'efectiu de la Unitat Canina, la Lola, va localitzar a l'interior del turisme 14 embolcalls amb cocaïna.

Aquesta droga estava amagada en una mena de doble fons del vehicle. També van comissar prop de 200 euros en bitllets.

La Policia Municipal va traspassar el detingut als Mossos d'Esquadra, que és qui el trasllada davant autoritat judicial. Després de passar a disposició del jutge, va quedar amb llibertat.

Aquesta gossa, la Lola, ja ha protagonitzat d'altres troballes importants de droga i juntament amb la resta de gossos de la Unitat Canina, a banda de participar en controls, també fa rondes en àrees amb molta gent com les estacions, en parcs o per zones escolars, entre d'altres.