L’empresa gironina TEISA prova autobusos 100% elèctrics a Girona. Es tracta d’unes proves realitzades pel projecte de la xarxa de carril ràpid BRCAT Salt-Girona de la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera es recuperen, 101 anys després, autobusos 100% elèctrics en quatre línies de transport urbà de Girona, l'L3, L4, L6 i L9.

Les proves s’estan duent a terme de la mà de dos fabricants: l’Urbino de Solaris, que va circular dies enrere, i l’ietram d’Irizar, en circulació a la ciutat fins al 19 de maig. TEISA ha planificat més proves amb cotxes d’altres fabricants com Iveco, Volvo, BYD, Man o Caetano. Lempresa també projecta l’adaptació de la cotxera de Montfullà per incoprorar vehicles elèctrics.

Amb aquestes proves, Girona recupera els busos elèctrics que la companyia va posar en funcionament el 1920, quan en fundar l’empresa va utilitzar dos òmnibus elèctrics impulsats per bateries que es carregaven mitjançant l’energia nocturna sobrera de centrals hidroelèctriques del Pla de l’Estany.