L’Ajuntament de Girona ha iniciat el procés participatiu sobre l’ús dels espais -destinats a equipaments municipals- del Barri Vell que porta per nom ‘Per un Nou Vell’. L’objectiu d’aquest projecte és definir, conjuntament amb la ciutadania i els actors implicats, els usos dels espais lliures destinats a equipaments, segons el planejament, d’aquest sector de la ciutat. El projecte va néixer d’una proposta veïnal realitzada en el marc dels pressupostos participats de l’any 2018.

El procés actual consta de tres fases. La primera, que s’inicia avui amb el primer debat, és l’elaboració d’una diagnosi col·laborativa de la situació actual. A partir del mes de juny, s’establiran quins són els criteris i els objectius que es volen assolir i quin model de Barri Vell es vol per al futur. Per últim, es farà una recollida de propostes ciutadanes. 

L’arquitecte Itziar González, que està a càrrec del projecte, va dir ahir a la presentació del procés que els objectius principals són «cohesionar una comunitat del Barri Vell, per fer un ús d’aquests espais comunitaris» i «reflexionar primer sobre els usos d’aquests equipaments, tenint en compte les necessitats socioeconòmiques del barri».

Per tal de garantir la riquesa dels debats (necessitats socials, necessitats econòmiques, característiques dels edificis i de l’entorn), s’han coordinat quatre grups de treball. Durant aquest mes i mig, aquests grups es trobaran en diferents sessions; la majoria es faran en línia -com l’acte d’ahir- a causa de la covid-19.

A banda, també s’han organitzat tallers i quatre debats que es podran seguir a través del canal YouTube del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya Demarcació de Girona (COAC) i tindran lloc el 27 de maig i el 3, 10 i 17 de juny, de les 19 a les 20.30 h.